LG Electronics (LG) heeft aangekondigd dat hun OLED evo-serie van 2023 de certificeringen hebben ontvangen voor het verminderen van CO2. Deze werden uitgereikt door Carbon Trust en de Société Générale de Surveillance SA (SGS). Deze prestigieuze erkenningen onderstrepen de voortdurende ESG-inspanningen van LG om hun impact op het milieu zo laag mogelijk te houden.

Carbon Trust is een wereldwijd klimaatadviesbureau dat opgericht is om de overgang naar een ‘Net Zero’-toekomst te versnellen, terwijl SGS een toonaangevende testorganisatie is die zich toelegt op het certificeren van milieuvriendelijke producten. Beide instellingen hebben het volledige productieproces, van productie en levering tot verwijdering, geïnspecteerd.

LG OLED evo CO2

Modellen in de LG OLED evo-serie zijn lichter van gewicht en duurzamer. Ze maken overigens gebruik van composietvezelmateriaal en metaal. Deze materialen dragen bij aan een minimaal plastic-gebruik. De LG OLED evo-serie vereist slechts 40 procent van het plastic dat gebruikt wordt in LCD-TV’s van dezelfde schermgrootte. Dankzij deze inspanningen heeft LG in 2023 effectief 20.000 ton plasticafval verminderd.

“De LG OLED evo-serie is ontworpen om ervoor te zorgen dat kijkers kunnen genieten van meeslepende kijkervaringen, terwijl we tegelijkertijd impact verminderen in alle productiestadia voor een groenere, gezondere omgeving.”

Aldus aldus Baik Sun-pil van de LG Home Entertainment afdeling. Dankzij het composietvezelmateriaal zijn bepaalde modellen uit de nieuwste OLED evo-serie ongeveer 20 procent lichter dan een LCD-TV van dezelfde schermgrootte, waardoor de CO2-uitstoot tijdens het transport verminderd wordt. Bovendien zijn de achterkappen van LG OLED evo-modellen, QNED-TV’s en NanoCell-TV’s die in 2023 zijn uitgebracht, gemaakt van gerecycled plastic materiaal. Met dergelijke inspanningen wordt verwacht dat LG jaarlijks een recyclingeffect van 3.200 ton plasticafval zal bereiken, alleen al voor producten binnen het segment van televisies.

Bovendien worden LG OLED-TV’s gemaakt met minder onderdelen dan conventionele LCD-TV’s. Het kleinere aantal benodigde onderdelen voor elk OLED-product is het gevolg van de unieke zelfverlichtende technologie. Op die manier wordt de behoefte van een aparte achtergrondverlichtingsstructuur geëlimineerd. Een verminderd aantal onderdelen betekent ook minder gebruikte hulpbronnen per eenheid, evenals minder plastic en elektronisch afval aan het einde van de operationele levensduur.

Verkooppunten van het merk lg