Sonos Voice Control, ook wel afgekort als SVC, werd officieel gelanceerd in 2022. Daarmee introduceerde het merk een nieuwe spraakervaring. Hiermee kan je niet alleen muziek bedienen, maar je krijgt ook heel snel én eenvoudig controle over jouw Sonos-systeem. Dit zorgde voor een compleet nieuwe ervaring op vlak van voice control, die puur is gemaakt voor het luisteren op Sonos-producten. Op die manier word jij als luisteraar nog makkelijker verbonden met jouw favoriete content.

Luister Spotify via Sonos Voice Control

Met één oog op de optimalisatie van Sonos Voice Control, beschikbaar in het Engels en Frans, word je als belangstellende in de mogelijkheid gesteld om muziek van Spotify te bedienen met SVC. Als dat niet handig is? Het enige wat nodig is, is een simpele ‘Hey Sonos’. Daarmee luister je naar al jouw favoriete Spotify muziek, podcasts of luisterboeken op je Sonos-systeem. Dit werkt zowel met Spotify Free als Spotify Premium.

Sonos Voice Control speelt automatisch muziek af via Spotify, op voorwaarde dat dit je meest gebruikte streamingdienst is voor het luisteren van muziek. Een andere nieuwigheid: je kan ook muzieklijsten beheren via SVC. Een praktisch voorbeeld: wanneer je ‘Hey Sonos, I like this song’ aangeeft, zal het nummer automatisch opgeslagen worden in je favorieten. Wil je een specifieke afspeellijst laten spelen met de naam ‘Jazz’ bijvoorbeeld (die je zelf hebt aangemaakt)? Dan start je die met de volgende vraag: ‘Hey Sonos, play some Jazz’.

Privacy

Sonos laat ook weten dat privacy een grote prioriteit heeft in dit verhaal. Sonos Voice Control verwerkt je commando volledig op de luidspreker zelf. Met andere woorden: er wordt geen audio naar de cloud gestuurd, opgeslagen, getranscribeerd of beluisterd door wie dan ook. Een ander voordeel van deze lokale verwerking: het zorgt voor een betere reactiesnelheid, eenvoudige vervolgacties en een veilige ervaring. Geef toe: wie wil dat nu niet?

Verkooppunten van het merk sonos