JBL opent JBL Land op Roblox, een nieuwe wereld waar geluid centraal staat. Spelers worden uitgedaagd om hun unieke ‘Sound’ te vinden, te creëren én te delen. JBL Land verwelkomt Roblox-gebruikers in een virtuele wereld waar muziek, gaming en creativiteit samensmelten. De mogelijkheden voor zelfexpressie via geluid voegen een nieuwe dimensie toe aan de personalisatie op vlak van avatars én gameplay.

Door JBL Land op Roblox te introduceren, geven ze hun community naar eigen zeggen de middelen om zichzelf digitaal uit te drukken via geluid. Spelers kunnen niet alleen het land verkennen terwijl ze hun avatars personaliseren, maar ze kunnen ook hun eigen unieke geluidsidentiteit creëren. Dat zegt Daniel Lee, Chief Marketing Officer bij JBL.

“Terwijl ons iconische merk de virtuele wereld van Roblox betreedt, omarmen we nieuwe kansen om bijzondere samenwerkingen en evenementen toegankelijk te maken voor meer mensen.”

Het doel? Een nieuwe generatie audioliefhebbers bereiken op nieuwe platforms. JBL Land is een dynamische, virtuele wereld waarin gebruikers games kunnen spelen en ‘soundbytes’ kunnen verdienen en ontdekken. Deze korte geluidsfragmenten – variërend van een reggaeton-beat tot puppy-geblaf of het iconische JBL ‘power-up’-geluid – kunnen door spelers gemixt worden om gepersonaliseerde tracks te creëren. Vervolgens kan je als speler jouw ‘Sound’ toevoegen aan de jukeboxen die verspreid zijn over het land, waar ze ontdekt en gewaardeerd kunnen worden door anderen.

Op die manier wordt de soundtrack van JBL Land gecreëerd door de community, en dienen jukeboxen als mini-podia waar iedereen in de schijnwerpers staat. De wereld zal ook een speciale JBL Shop bevatten voor in-game merchandise, waar spelers hun JBLZ- of Robux-valuta kunnen besteden aan exclusieve virtuele items zoals koptelefoons en draagbare speakers voor hun avatars, waardoor hun Roblox-ervaring een extra dimensie krijgt.

Als onderdeel van de lancering werkt JBL samen met maker Robuilds om een korte film te maken, volledig geproduceerd in JBL Land, waarbij het publiek wordt meegenomen op een muzikaal avontuur. Passend bij de rijke geschiedenis van JBL op het gebied van muziek en geluid, zal JBL Land gedurende het jaar ook speciale Roblox-activiteiten organiseren, waaronder:

  • JBL Snow Party-game;
  • JBL Tomorrowland-activatie;
  • JBL Music Academy quest;
  • Virtuele lanceringen van nieuwe producten.

De deuren van JBL Land zijn al open sinds 21 februari 2024.

Verkooppunten van het merk jbl