De originele ARIES Wireless Streaming Bridge en VEGA DAC hebben ervoor gezorgd dat AURALiC naam heeft gemaakt in de hight-end audio-industrie. Dit jaar hebben deze producten een make-over gekregen in G-stijl: ARIES G1 en VEGA G1. Met prijzen die meer op de originele apparaten lijken dan op de premiumlijn van AURALiC, is dit misschien wel de meest economische manier om een ​​deel van de nieuwste engineering van het bedrijf te bemachtigen.

Aries G1 Wireless Streaming Transporter

ARIES G1 streamt digitale muziek met hoge resolutie van lokale netwerklocaties, een aangesloten USB-opslag, internet-streamingbronnen zoals TIDAL, Qobuz en Spotify, en internetradio.

Gebaseerd op het DNA van AURALiC’s originele ARIES betekent dat de nieuwe ARIES G1 profiteert van alle functies en functionaliteit van Lightning Streaming – de infrastructuur die AURALiC heeft ontwikkeld voor zijn streamingproducten. Afspeellijsten op het apparaat, Memory Caching, Gapless Playback en Bit-Perfect Multi-Room-functionaliteit zijn allemaal standaard Lightning-functies.

Voor de besturing van het apparaat fungeert de goedbedachte Lightning DS iOS-app van AURALiC als de primaire interface van het systeem, zodat gebruikers veel browse- en afspeelfuncties binnen handbereik hebben, ook met de G1. Het apparaat is compatibel met AirPlay en SongCast en kan functioneren als een RoonReady-eindpunt.

Deze upgrade van het originele ARIES zou echter niet mogelijk zijn, zonder dat heel wat technologie geleend is van de premium G2-lijn van AURALiC, en dat betekent een serieuze toename in prestaties en functionaliteit. De nieuwe versie ondersteunt streamingresoluties tot bijvoorbeeld DSD512 en PCM 32bit / 384K via een Wi-Fi-thuisnetwerk, en de verwerking van de G1 van dit jaar is het topmodel ARIES G2 van vorig jaar. Dat betekent dat het Tesla G2-platform met zijn processor 50% sneller is dan de oudere ARIES, ondersteund door tweemaal het systeemgeheugen (2 GB) en gegevensopslag (8 GB) en een gigantische geheugencache van 1 GB.

Vega G1 Streaming DAC

Het geweldige geluid van AURALiC’s eerste VEGA digitaal-naar-analoog converter was direct een schot in de roos toen het werd uitgebracht. Maar de VEGA G1 Streaming DAC gaat veel verder, met geïntegreerde streaming-functionaliteit en een groot aantal verbeteringen die, opnieuw, worden getrokken uit de topklasse line-up van AURALiC.

Het begint met dat van de VEGA G1 om dubbel werk te doen als een hoge-resolutie-streamer. AURALiC heeft zijn Tesla-platform in de VEGA G1 gestoken, net als bij de G2, waardoor het de mogelijkheid heeft om verbinding te maken met lokale netwerklocaties, internetbronnen zoals TIDAL, Qobuz en Spotify en internetradio. Inhoud met hoge resolutie van die bronnen wordt rechtstreeks gestreamd naar het DAC-circuit van de G1. Het Tesla-platform maakt het mogelijk om een ​​Quad-Core Cortex A9-chip te gebruiken met 1 GB of DDR3-geheugen en 4 GB opslagruimte.

De invloed van de luxe G2-lijn is duidelijk aanwezig in het uiterlijk van de VEGA G1. Gehuisvest in zwart geanodiseerd aluminium met een zilveren draaiknop, de G1 heeft hetzelfde 4,0-inch ware kleuren retina-resolutie-display dat prominent aanwezig is in de G2-lijn. En aan de achterkant van het apparaat zijn er tal van opties voor harde verbindingen van andere digitale broncomponenten als u ze nodig hebt: AES / EBU, coaxiaal, Toslink en USB HS zijn allemaal beschikbaar naast de Ethernet-poort voor netwerkstreaming.

VEGA G1 ondersteunt zowel het streamen als de conversie van alle hedendaagse digitale muziekindelingen met hoge resolutie, tot DSD512 en PCM in 32bit / 384K en blijft up-to-date met OTA-updates van AURALiC. Lightning Streaming is de basis voor de streamingfunctionaliteit van de VEGA G1, en zoals altijd betekent dit dat On-Device afspeellijsten, Memory Caching, en Bit-Perfect Multi-Room-functies deel uitmaken van het pakket. VEGA G1 ondersteunt ook Spotify Connect- en RoonReady-functies.

De ARIES G1 en VEGA G1 hebben hun debuut gemaakt op de High End in München vorige week en zullen vanaf juni dit jaar verkrijgbaar zijn bij erkende AURALiC-dealers. De adviesprijs voor de ARIES G1 is €2199 en voor de VEGA G1 €3799.

Verkooppunten van het merk auralic