De Oostenrijkse platenspelerfabrikant Pro-Ject Audio Systems heeft het Britse bedrijf Musical Fidelity overgenomen. Musical Fidelity werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door Antony Michaelson en staat bekend voor versterkers als de A1 uit 1982, de compacte X-Series uit 1995 en de Nu-Vista serie die pas nieuw leven ingeblazen kreeg. Pro-Ject Audio Systems is bekend van hun betaalbare draaitafels en wil zich met de overname richten op de wereld van de high end.

Antony Michaelson, oprichter van Musical Fidelity, blijft nog steeds betrokken bij het bedrijf. Hij zal de kwaliteit bewaren van de bestaande modellen als M6, M8 en de Nu-Vista. Ook is hij nauw betrokken bij het ontwerpen van nieuwe lijnen onder de €1.000 en producten in de absolute topregionen.

Met de overname door Pro-Ject ziet Michaelson zich verzekerd van zowel continuïteit van de productlijnen als gestage uitbreiding van de aanwezigheid van Musical Fidelity in Europa. Gezien de reputatie van Lichtenegger verwacht hij een enorme impuls in pan-Europese marketinginspanningen en daarmee grotere bekendheid van het merk.

Audioplus, de Nederlandse importeur van Musical Fidelity, geeft aan met de overname door Pro-Ject Audio Systems te verwachten beter in staat te zullen zijn de markt te bedienen. Het merk, en dus zaken als levertijden en after sales, kunnen profiteren van de voordelen die een grote, geoliede organisatie te bieden heeft. Audioplus ziet met de overname de toekomst van Musical Fidelity dan ook rooskleurig tegemoet.
Verkooppunten van het merk pro-ject