Goed nieuws voor eigenaars van een Chord Electronics 2go apparaat (en bijgevolg de Hugo2) want de Britse fabrikant heeft een firmware upgrade aangekondigd. Er zijn enkele verbeteringen aangebracht die ondertussen al beschikbaar zijn voor het grote publiek. De nieuwe 2go-firmware kan gedownload én geïnstalleerd worden via de Gofigure app.

Moest je minder bekend zijn met de 2go, dit betreft een accessoire dat de mogelijkheden van Chord’s Hugo2 transformeert. Er worden extra mogelijkheden geboden op vlak van connectiviteit door het toevoegen van de 2go. Zo krijgt de Hugo2, net als de Mojo, een aanvullende streamingoptie. Voorts kan een belangstellende rekenen op een ‘slot’ voor MicroSD geheugenkaarten. Daarnaast kan deze telg bestanden afspelen in een resolutie die gaat tot 32 bit. Het exemplaar is voorzien van een eigen app die beschikt over Roon, TIDAL, Qobuz, AirPlay enzovoorts.

Chord Electronics 2go firmware upgradeIn de ‘release notes’ van de firmware upgrade lezen we dat algemene ‘bug fixes’ zijn opgelost. Voorts heeft ‘Radio Station’ een update gekregen zodanig dat ‘dode linken’ naar radiostations niet meer toegankelijk zijn. Als laatste hebben de ontwerpers een ‘DLNA Genre fix’ aangebracht waardoor albums altijd correct én per genre weergeven worden.

Wil je de firmware upgrade installeren? Open dan de Gofigure applicatie en selecteer je apparaat. Zorg voor een actieve internetverbinding via wifi of ethernet. Belangrijk om te vermelden is dat je device (smartphone, tablet, …) op hetzelfde netwerk is aangesloten. Verwijder alle MicroSD kaarten uit het apparaat en sluit de 2go aan via een geschikte lader.

Ga naar het tabblad ‘Instellingen’. Wanneer je een iOS device hebt, selecteer ‘Apparaatinstellingen’. Beschik je over Android? ‘Klik’ op ‘Firmware update’. Daarna kan je kiezen voor ‘Firmware bijwerken’. De update moet nu beschikbaar zijn en de instructies op het scherm zullen verschijnen.

Heb je toch nog problemen met het installeren? Surf dan zeker naar de website van Chord Electronics. Op een speciaal aangemaakte pagina staat alles uitgelegd. Klaar en duidelijk.

Verkooppunten van het merk chord-electronics