Musical Fidelity, de Britse fabrikant van hoogkwalitatieve audio apparatuur, komt aanzetten met een spiksplinternieuwe netwerkspeler. Maak kennis met de MX-Stream. Kort samengevat mag men stellen dat het exemplaar een streamer is die, qua design, eerder compact is opgevat. Daardoor kan dit toestel mogelijks wel de perfecte ‘add-on’ zijn voor iedere geïntegreerde versterker of DAC met USB B-ingang.

De mogelijkheden die worden geboden met de introductie van de Musical Fidelity MX-Stream? Die kunnen best omschreven worden met een ‘term’ als talrijk. Een belangstellende kan rekenen op: CD-ripping, bit-perfecte audio optimalisatie, 16 GB aan interne opslag én er wordt ondersteuning geboden voor verschillende streamingdiensten. Spotify, TuneIn of TIDAL? De keuze is aan jou. De meest optimale prestaties worden bereikt dankzij de moderne high-end technologie die is gebruikt. Ideaal voor de ultieme muziekbeleving.

Daarnaast biedt de MX-Stream geavanceerde opties voor ervaren gebruikers. Zo krijg je als eindgebruiker een zeer volledige én transparante controle over de muziekuitvoer. De streamer kan je eenvoudig bedienen door middel van de mobiele app. Hi-Res formats tot 32 bit / 384 kHz en DSD256 zijn geen probleem voor de MX-Stream netwerkspeler. Qua connectiviteit kan er gebruik worden gemaakt van NAS, USB, UPNP/DLNA, Bluetooth, Shareport en webradio.

Benieuwd naar de eigenschappen?

  • Type speler: streamer
  • Ingangen: 2 x USB A, 1 x Micro USB B, Netwerk (Ethernet, Wifi 802.11 b/g/n/d/e/h/i), Bluetooth
  • Audio formaten: PCM 32 bit/352,8 kHz, DSD256
  • Interne opslag: 16 GB
  • Uitgangen: Audio optimized USB A & HDMI (video)
  • Afmetingen: 5,3 x 22 x 21,5 cm
  • Gewicht: 1,75 kg

Deze telg is onmiddellijk klaar voor gebruik: gewoon uitpakken, configureren en ‘klaar is Kees’. De MX-Stream wordt geleverd met een ‘set’ van standaardinstellingen zodat elke beginner van het geluid kan genieten. Overigens zijn geavanceerde opties beschikbaar om de ervaring te personaliseren.

Door het geoptimaliseerde open softwareontwerp, wordt de hardware maximaal benut. Het resultaat? Een streamer waarbij een minimale jitter centraal staat. Bovendien kan, dankzij het open karakter, elke software worden gebruikt met een blik op de toekomst. Alle digitale schakelingen zijn volledig vanaf nul ontworpen. Een weergaloos geluidsbeeld wordt realiteit, mede dankzij de scheiding tussen voeding en versterking.

In combinatie met de MX-DAC van Musical Fidelity zou dit wel eens een mooie ‘symbiose’ kunnen vormen. De Musical Fidelity MX-Stream komt in een zilverkleurige afwerking. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer de eerste leveringen gepland staan voor de Benelux. Ook is de officiële adviesprijs momenteel nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk musical-fidelity