Een merk dat ieder jaar terug te vinden is op XFI Premium Audio Show is het Britse Chord Electronics. Ze heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen door haar mobiele DAC’s, pre-amps en streamers zoals de Hugo, Mojo, Poly en Qutest. Maar ook de monoblokken Ultima 2 en 3 zijn benoemenswaardig.

Dertig jaar geleden bouwde John Franks de allereerste Chord-versterker in zijn eigen garage. Door het stijgende succes zocht hij ondersteuning, die hij dan ook vond bij de toen 16-jarige Matthew Bartlett. Tot op de dag van vandaag draaien ze nog steeds mee met Chord en die garage werd ook omgeruild naar iets groter.

Van oorsprong was apparatuur voor geluidsstudio’s hun core business, maar de vraag van de consumenten is steeds groter geworden, waardoor de wind een beetje gekeerd is. Volgens het bedrijf heeft dat allemaal te maken met de Hugo, Mojo, Poly en Qutest. De mobiele DAC Mojo in combinatie met de streamer Poly zorgde ervoor dat je ook onderweg kon genieten van echt hifi-geluid. Deze introducties speelden goed in op de mobiele markt die steeds meer aan het groeien was.

Huei

Maar ook de nieuwe Huei wordt goed onthaald door het publiek. Deze phono versterker, die bedoeld is om het geluid van je platenspeler te versterken zodat ze in de reguliere line-in van je versterker kan, past ook helemaal in het bovenstaande rijtje van Chord-producten met een mobiele uitstraling.

Ultima

Maar de Ultima 2 en 3 monoblokken zijn natuurlijk ook niet te vergeten. Ze zijn rechtstreeks afgeleid van het referentiemodel Ultima. Deze zijn bedoeld om de Ultima wat toegankelijker te maken voor een groter publiek, ondanks dat er toch nog een vrij stevig prijskaartje aan vast hangt. Maar dat zijn de monoblokken wel echt waard.

Op 28 en 29 september zal Chord Electronics ook aanwezig zijn op XFI, zowel met een eigen kamer als op de headspace.

Verkooppunten van het merk chord-electronics