Zes maanden na de lancering van de Poly, is de officiële Gofigure-app beschikbaar. De Gofigure-app vergemakkelijkt het instellen van het netwerk en het instellingenbeheer en is ontworpen voor gebruik naast DLNA-afspeelapps van derden.

Hoe goed de Chord Electronics Poly ook mocht zijn, de afwezigheid van een speciale app zorgde er wel voor dat het instellen van de streamer nogal omslachtig was. Met een meegeleverd pinnetje moet je een knopje indrukken, vervolgens verbinding maken met het WiFi-netwerk van de Poly en daarna met de smartphone via de browser naar de webpagina op de Poly surfen. Daar is gelukkig nu verandering in gekomen.

Met de app kunnen Poly-eigenaren door de belangrijkste configuratie-opties van de streamer navigeren en Roon-bewerking inschakelen. Er is ook een softwarewizard voor het configureren van uw Poly naar uw WiFi-netwerk. De interface kan ook informatie weergeven zoals het huidige verbonden netwerk, de capaciteit van de SD-kaart, afspeelmodus, het opladen en de batterijstatus.

Het is echter niet bedoeld voor streaming-gebruik, dus eigenaars zullen nog steeds moeten vertrouwen op DLNA-apps van derden voor het afspelen van netwerkaudio. De app ondersteunt echter QuickPlay, waardoor direct afspelen van afspeellijsten op MicroSD-kaarten mogelijk is via de ingebouwde kaartlezer van Poly.

De Gofigure-app is momenteel alleen beschikbaar voor iOS-gebruikers met iOS 11 of hoger aanbevolen. Er wordt wel gezegd dat een Android-versie in ontwikkeling is.

Verkooppunten van het merk chord-electronics