Al meer dan vijftig jaar heeft het audiobedrijf Denon al ervaring in het produceren van hoofdtelefoons. Deze ervaring wil ze nog maar eens aantonen met haar nieuwe Premium-HiFi-Model AH-D5200.

Net zoals bij de hoofdtelefoon AH-D7200, werd ook bij deze hoofdtelefoon de oorschelpen gemaakt van zorgvuldig uitgekozen hout: zebrano 100%. Het houtmateriaal zou ervoor moeten zorgen dat ongewenste trillingen geëlimineerd worden, waardoor de weergave van het geluid zeer gedetailleerd zou moeten zijn.

De fabrikant gebruikt haar gepatenteerde technologie die ontwikkeld werd in Japan. Audiobestanden met een hoge resolutie moeten op een zeer authentieke wijze worden weergegeven van de fabrikant. Voor een optimale signaaloverdracht en lange levensduur wordt de AH-D5200 geleverd met een 4N koperen kabel (3m) die afneembaar is, met een verloopstekker om van een jackplug van 3,5 mm een jackplug van 6,35 mm te maken.

De hoofdband van de hoofdtelefoon is gewikkeld in zacht synthetisch leer. Bovendien zijn de oorstukken gemaakt van imitatieleder gemaakt in Japan, dat gekozen werd vanwege zijn uitstekende eigenschappen en duurzaamheid. De vulling is gemaakt van traagschuim, zodat de oorschelpen optimaal op de oren van de gebruiker past.

Het frequentiebereik van de AH-D5200 loopt van 5 Hz tot 40 kHz. De impendantie is 24 Ohm, hierdoor kan de hoofdtelefoon eenvoudig gebruikt worden met heel wat hoofdtelefoonversterkers en eventueel zelfs met een draagbare muziekspeler. De gevoeligheid is 103 decibel.

De AH-D5200 premium hoofdtelefoon is vanaf deze maand verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 599.

Verkooppunten van het merk denon