De Anni. Dat is de gloednieuwe versterker van Chord Electronics. En nee, het is deze keer geen heuse ‘colos’ van enkele tientallen kilo’s maar een model dat erg compact is opgevat en tevens onderdeel uitmaakt van het Qutest portfolio. Echter, laat je niet misleiden door zijn kleine vormfactor want ze hebben in dit exemplaar een techniek verwerkt die eerder al werd geïntegreerd in vlaggenschepen van de ULTIMA productserie.

Multifunctionaliteit troef. De reden daartoe? Deze spiksplinternieuwe geïntegreerde versterker kan niet alleen hoogwaardige hoofdtelefoons aansturen, daarnaast is dit exemplaar ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld luidsprekers. De Chord Electrionics Anni is immers ontworpen met het oog op compacte woonruimtes. Wat een plaatje.

Maar hoe wordt dit nu concreet in de praktijk gebracht vraag je je nu waarschijnlijk af? 1 woord: ULTIMA. Zoals eerder al gezegd heeft het Britse audiobedrijf hun befaamde ULTIMA-circuittopologie hierin verwerkt. Deze is perfect ‘gepositioneerd’ zodanig het volledige potentieel van hoofdtelefoons, audiobronnen, … met hoge resolutie wordt benut. Aldus Chord Electronics.

“Anni is our new small desktop integrated amplifier which brings our class-leading ULTIMA technology to a compact form-factor yet for the first time.”

De Anni profiteert van zowel 3,5 mm als 6,35 mm hoofdtelefoonuitgangen. Zo kan er bijvoorbeeld tegelijkertijd geluisterd worden. Verder kunnen natuurlijk de 4 mm banaanstekker aansluitingen niet ontbreken voor eventuele luidsprekers.

Je mag rekenen op 10 Watt aan hoogwaardige ULTIMA-versterking. Deze kan ingesteld worden dankzij de volumeregelknop die daarnaast dienst doet als keuzeschakelaar voor de twee lijningangen.

Daarnaast is de Anni voorzien van de dual-feed-forward foutcorrectiecircuittopologie. Ongeacht of het nu gaat om hoofdtelefoons of compacte luidsprekers. Zoals wel al te verwachten was, kan Anni naadloos geïntegreerd worden met de rest van het Qutest assortiment. Als dat geen goed nieuws is?

Momenteel is het nog niet duidelijk wanneer de Chord Electronics beschikbaar zal worden in de Benelux. Ook is de adviesprijs momenteel nog onbekend. Wil je toch al wat meer ontdekken? Ga dan zeker naar de website van Chord en laat je geheel op muzikale wijze verassen door al het moois dat Anni jou te bieden heeft.

Verkooppunten van het merk chord-electronics