Geen zorgen, de LCD-5 betreft geen modelnaam voor een gloednieuwe televisie maar wel voor het recentste vlaggenschip van high-end audiofabrikant Audeze: een hoofdtelefoon van topkwaliteit. Naar eigen zeggen 1/3e lichter in vergelijking met zijn kleinere broer’, de LCD-4. Daarmee wordt het LCD-portfolio nog verder uitgebreid aan de ‘bovenkant’ want volgens het Amerikaanse merk wordt dit hun nieuw referentie over-ear open hoofdtelefoon. En dat in een design van slechts 420 gram. Erg impressionant.

De afgelopen tien jaar heeft Audeze’s LCD-serie een standaard gezet wat betreft prestaties van magnetische hoofdtelefoons. Beginnend met de LCD-2 die in 2009 een nieuw tijdperk van hun befaamde ‘planar technology’ inluidde. Daarna volgde 2 jaar later, in 2011, de LCD-3 om dan in 2015 verder uit te pakken met de LCD-4. Van doorontwikkeling gesproken.

Met de komst van de LCD-5 is naar eigen zeggen alles verbeterd: drivers, oorkussens en frame design. Zo wil audiomerk Audeze hun standaard omtrent prestaties én comfort weer verhogen. Tot grote vreugde van menig audiofielen, muziekliefhebbers, …

Zo zijn bijvoorbeeld de drivers ontworpen met Audeze’s bekroonde Fluxor-magneten en bijgewerkte Fazor ‘waveguides’. In combinatie met de nieuwe Parallel Uniforce™ ‘voice coils’, waarvoor een patent is aangevraagd. Hierdoor kan een krachtig geluid neergezet worden met ontzettend veel detail zonder de impedantie te verhogen. Tevens wordt vervorming sterk vermindert.

“With the LCD-5, everything has been improved – drivers, earpads, frame design – to set a new standard for performance and comfort.”

Maar uiteraard stopte het daar niet. De ontwerpers van Audeze’s LCD-5 hebben bijna elk aspect opnieuw herbekeken. Zo heeft deze ‘planair magnetische hoofdtelefoon’ nu lederen oorkussens, een verbeterde en luxueuze hoofdband, een nieuwe magnesiumbehuizing en premium audiokabel, … Allemaal met maar 1 doel: een subliem geluidsbeeld ten gehore brengen zodanig dat jij je volledig kan onderdompelen in jouw favoriete muziek.

Natuurlijk als je tot hier gelezen hebt, weten we vrij zeker dat je nu al te ‘popelen’ staat om nog meer te ontdekken over de LCD-5. Gerenommeerd muziekproducent, mixer en artiest (ook wel beter gekend als Hannes Bieger) deelt in een video hoe hij de upgrade heeft ervaren van zijn vertrouwde LCD-4s naar de LCD-5. Daarnaast geeft hij ook enkele belangrijke in en out’s die de LCD-5 maken tot wat hij vandaag de dag is. Een doorontwikkelde audiofiele hoofdtelefoon van topkwaliteit die hoogstwaarschijnlijk heel wat oren binnenkort zal weten te bekoren.

Verkooppunten van het merk audeze