Elac heeft de Vela BS 404 onthuld, waarmee de Vela-serie nu compleet is. De tweeweg monitorluidspreker is verkrijgbaar in twee kleurstellingen waaronder zwart, wit en notenhout.

De behuizing van de Vela BS 404 is gemaakt van hoogwaardig houtmateriaal met een grote materiaaldikte en is lichtjes naar achteren gekanteld, waardoor deze een tijdloze elegantie uitstraalt. De trapeziumvormige behuizing is afgewerkt met hoogglanslak of echt houtfineer. Er zijn talrijke aluminiumtoepassingen, wat getuigt van de aandacht voor detail en de hoge kwaliteitsnormen die de Duitse fabrikant stelt. De krachtige maar elegante uitstraling van de luidspreker geeft een voorproefje van de indrukwekkende muzikale prestaties, aldus Elac.

De Vela BS 404 is uitgerust met een 180 millimeter woofer en verkent de grenzen van wat technisch mogelijk is. Het ruim aangemeten aandrijfsysteem zorgt voor een indrukwekkende dynamiek. Het basreflexsysteem is verantwoordelijk voor diepe en soevereine prestaties in het basbereik.

De AS-XR-technologie van het membraan zorgt voor een perfecte balans tussen stijfheid en interne demping, waardoor het middengebied altijd zeer gedetailleerd in de kamer wordt geprojecteerd. De overgang naar de JET-tweeter verloopt perfect. De JET-tweeter zelf is de nieuwste, vijfde generatie en kan frequenties tot 50 kHz weergeven. Impressionant.

De VELA BS 404 is ontworpen om het plezier van authentieke, opzwepende muziekuitvoeringen te weergeven, ongeacht het genre. De directiviteit in het middenbereik is iets hoger dan die van het kleinere ‘zustermodel’ BS 403, waardoor het helpt om duidelijk te definiëren wat er op het podium gebeurt in ruimtes met veel diffuus geluid. De vorm van de luidspreker past perfect in elk interieur. De geluidsweergave is simpelweg geweldig, waar je hem ook plaatst.

De levering van de Vela BS 404 begint naar verwachting deze maand (maart 2023). De officiële prijzen voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

Verkooppunten van het merk elac