HiFiMAN heeft de Ananda aangekondigd, de nieuwe open-back planaire hoofdtelefoon is ontworpen om de prestaties van elke persoonlijke audiobron te maximaliseren, met name smartphones en tablets.

“Ananda is ontworpen voor muziekliefhebbers die een krachtige, buitengewoon comfortabele hoofdtelefoon willen voor al het persoonlijke luisteren, of het nu gaat om een ​​thuissysteem, een hi-res draagbare speler met hoge resolutie of een alledaagse smartphone,” aldus Dr. Fang Bian, oprichter en CEO, HiFiMAN. “Het woord ‘Ananda’ is afgeleid van de Sanskriet-term voor ‘gelukzaligheid’. Dit is wat deze hoofdtelefoon zal brengen voor iedereen die van audiofiele prestaties houdt, ongeacht de bron.”

HiFiMAN-technici gebruikten lichtgewicht, ultrafijne planaire drivers voor de hoge vermogensgevoeligheid die nodig is bij gebruik met streaming audioapparaten. Ananda’s rating van 103dB garandeert dat het consistente low-distortion (lage vervorming) high-fidelity-uitvoer zal bieden bij gebruik met een smartphone. Bij een hi-res digitale muziekspelers en home-audiosysteem zou dat zelfs nog beter moeten klinken.

Het industriële ontwerp van de Ananda-koptelefoon staat voor nieuwe normen op het gebied van comfort en prestaties voor open planaire modellen. Het ultradunne diafragma produceert ongeëvenaard detail en lage vervorming, en het raamscherm grill-ontwerp vermindert sonische reflecties. Dat resulteert in zuivere, neutrale sonics. Hoe goed het ook zou mogen klinken, de nieuwe Ananda legt een even hoge lat voor comfort. Een hybride hoofdband heeft een gewichtsverspreidende riem voor urenlang comfort en de slanke en luxueuze matzwarte afwerking wordt gecombineerd met een metalen constructie voor maximale duurzaamheid. Nieuw ontworpen oorschelpen volgen een asymmetrisch ontwerp dat de natuurlijke vorm van het menselijk oor weerspiegelt. De 3,5-mm hoofdtelefoonaansluiting van Ananda is de sterkste van het bedrijf en staat garant voor jarenlange veilige en probleemloze prestaties.

De hoofdtelefoon weegt 14.07 oz. De frequentierespons is 8 Hz – 55 kHz, de gevoeligheid is geclassificeerd op 103dB en de impedantie is 25 ohm.

De Ananda-hoofdtelefoon is de tweede goedkoopste hoofdtelefoon van het bedrijf. Nu ja, ‘goedkoop’… Ze heeft nog steeds een prijskaartje van $1000 (prijzen in euro’s nog niet beschikbaar).