Maak kennis met de Devialet Dione. Een soundbar, uitgerust mét Dolby Atmos, die de technische en akoestische expertise van het Franse audiomerk belichaamt. De Dione zorgt voor een intense, meeslepende ervaring die je hoogstwaarschijnlijk niet snel zal vergeten. Aldus Devialet. Dit model is voorzien van niet minder dan 17 autonome high-end drivers die in staat zijn om dynamische middentonen en kristalheldere hoge tonen te weergeven. Met inbegrip van maar liefst 8 ingebouwde SAM-aangedreven subwoofers die ervoor zorgen dat overige toestellen overbodig worden om je ervaring compleet te maken. De Dione is de allereerste soundbar binnen het portfolio van Devialet.

Of de Devialet Dione een echte alles-in-één soundbar is? Nou en of. Deze ‘geluidsbar’ is voorzien van een aantal gepatenteerde Devialet-technologieën die hem uitzonderlijk maakt. Benieuwd naar het sfeervolle introductiefilmpje dat Devialet heeft gemaakt om dit prachtexemplaar op een leuke manier in de kijker te zetten?

“Devialet is officially venturing into the world of home cinema, and setting a new standard for intensely immersive, cinematic sound.”

Klinkt erg veelbelovend. Kort samengevat betreft de Devialet Dione een 5.1.2 soundbar die compatibel is met Dolby Atmos. Het Franse audiomerk categoriseert dit exemplaar in de categorie high-end. Gezien de features en mogelijkheden is dat niet moeilijk om te geloven. Er wordt een optimale verhouding bereikt tussen prestaties en grootte (lees: dikte van de soundbar).

Zo biedt SPACE onder andere een duidelijk omhullende specialisatie terwijl AVL (Adaptive Volume Level) de geluidsniveaus egaliseert in realtime. Een aangepaste Room Calibration scan? Die gebeurt simpelweg in de Devialet App. Met gepatenteerde technologie kan elk stereo-gecodeerd 2.0-signaal geschaald worden naar 5.1.2. Ongeacht wat jij op dat moment aan het bekijken bent. Met andere woorden: het beeld op je televisie staat misschien recht voor je maar het geluid lijkt van overal te komen.

De Dione van Devialet is compatibel met Bluetooth, AirPlay 2 en Spotify Connect. Overigens kan de soundbar eenvoudig geconnecteerd worden met jouw televisie via HDMI of Toslink. In combinatie met de bovengenoemde SPACE-technologie wordt jouw favoriete muziek ruimtelijk weergegeven. Een integratie met videostreamingdiensten zoals Netflix, Prime Video, Disney+ en Apple TV+ is voorzien.

Lees ook


Devialet Phantom I 108 dB review luidsprekerDevialet Phantom I 108 dB: Review luidspreker

 


 

Op vlak van design kan deze Dione het best omschreven worden met termen zoals gestroomlijnd, indrukwekkend en toch ook zeer spectaculair. Volgens Devialet is deze Dione een ‘plug-en-play manier’ om te genieten van een levendige, filmische luisterervaring in jouw 3D bubbel. Een configuratie in 5.1.2? Check!

Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken over deze hoogkwalitatieve soundbar. Kan je hier, net zoals ons, niet genoeg van krijgen? Surf dan zeker eens naar de website van Devialet en laat je verrassen. De adviesprijs van de Devialet Done is vastgelegd op 2.190 euro.

Verkooppunten van het merk devialet