Vol trots laat Rotel weten dat er nieuwe custom install-versterkers zitten aan te komen. Sterker nog: deze versterkers zijn ondertussen al opgenomen in hun assortiment. Ontdek de Rotel C8 en C8+. Beide exemplaren betreffen klasse AB-versterkers die gebaseerd zijn op de 60 jaar aan geluidstechnische ervaring die Rotel rijk is. Zowel de C8 als de C8+ zijn uitgerust met 8 kanalen van hoogwaardige multi-zone-audio. Deze ‘muzikale kanjers’ worden aangedreven door een oversized, geïntegreerde ringkerntransformator. Volgens Rotel zouden zo zelfs de meest veeleisende speaker aangestuurd kunnen worden. Luidsprekers die in kritieke luisterzones volledig tot hun recht komen? Daar mag je op rekenen met de C8 én C8+ van Rotel.

Per kanaal levert de C8 Custom Install-versterker niet minder dan 70 Watt vermogen bij 4 Ohm. Zijn ‘grotere broer’ daarentegen is maar liefst 150 Watt ‘sterk’ (ook bij 4 Ohm). Met behulp van zone-uitgangen kan een nóg hoger uitgangsvermogen gecreëerd worden per kanaal.

Een optimale installatieflexibiliteit wordt gegarandeerd dankzij onder andere de PA Override-functie. Deze feature detecteert en schakelt automatisch. Erg handig. Niet alleen de Rotel C8 maar ook de C8+ is uitgerust met 4 analoge broningangen die door alle zone-uitgangen worden gebruikt. Dit gebeurt door middel van een interne matrixschakeling.

Voorts zijn het volume, de balans, bas en treble apart instelbaar. Overigens is de C8+ uitgerust met een ‘duo’ van optische (2) en coaxiale (2) digitale ingangen ter ondersteuning van de 24 bits/192 kHz audio.

Op het voorpaneel van iedere iedere versterker is een grafisch display terug te vinden. Hierop zijn bedieningsknoppen aangebracht die maken dat een gebruiksvriendelijke installatie én ervaring werkelijkheid wordt. Hiermee kies je onder andere de actieve inputbron met matrixverbinding. Verder regel je direct het volume van iedere zone.

Het 2U-hoogtechassis, dat speciaal werd ontwikkeld, heeft geen ruimte aan de boven- en onderkant nodig. Deze kan efficiënt aan een rek worden bevestigd met de meegeleverde reksteunen. De luidsprekeruitgangen maken gebruik van afneembare Phoenix-connectoren die een vooraf bedrade installatie  met zorgeloze, veilige schroefmechanismen. Ethernet, RS232 en 12V-triggeraansluitingen zorgen dan weer voor een eenvoudige integratie met populaire bedieningssystemen. Deze modellen kunnen dus in vrijwel ieder systeem worden geïntegreerd.

Naar verwachting zullen de C8 en C8+ versterkers beschikbaar worden in een zwarte uitvoering vanaf juli 2022 bij alle erkende verkooppunten van Rotel. De adviesprijs werd vastgelegd op respectievelijk 2.600 en 3.200 euro.

Verkooppunten van het merk rotel