Dimex Reference Audio Equipment is de importeur van heel wat grote merken. Dit jaar zal ze aanwezig zijn op de Audio Show iEar’ met Diptyque, Cambridge Audio, NuPrime, Cardas, Melco, Meters Music en Spendor.

Dyptique: een nieuw luidsprekermerk

Dyptique DP77
Dyptique DP77

Op de Audio Show iEar’ 2018 maakt Dimex er gebruik van om het Nederlands publiek te laten kennismaken van een nieuw luidsprekermerk: Diptyque. Het Franse merk staat met haar paneelluidsprekers bekend om haar kleuringsloze geluid dat heel open is. Ze hebben de voordelen van een elektrostaat, en dat gecombineerd met de voordelen van dynamische luidsprekers. Op de audioshow zal de DP77 gedemonstreerd worden.

Cambridge Audio

Cambridge Audio
Cambridge Audio CXN V2 netwerkspeler

Cambridge Audio is een merk dat al een vrij lange tijd op de markt is: sinds 1968 om precies te zijn. Momenteel bestaat haar portfolio uit voor- en eindversterkers, geïntegreerde versterkers, netwerkstreamers, DA converters, surroundreceivers, een Blu-ray-loopwerk en een CD-loopwerk.

NuPrime

NuPrime DAC 10H
NuPrime DAC 10H

Ook NuPrime biedt versterkers, DA converters, hoofdtelefoonversterkers en een wifi audio adapter aan. Het merk komt voort uit NuForce en heeft op vrij korte tijd de markt veroverd.

Cardas

Al sinds 1987 ontwerpt en fabriceert Cardas Audio zelf verbindingskabels op basis van de Golden Section (Gulden Snede). Er zijn heel wat merken die Cardas gebruiken in hun apparaten als interne bekabeling. Cardas maakt gebruik van innovatieve resonantietechnieken en inzichtelijke oplossingen die te maken met transmissieproblemen die bij “gewone” kabels voorkomen.

Melco

Melco N100
Melco N100 streamer

De Digital music libraries van Melco zijn in korte tijd vrij populair geworden op de Nederlandse markt. Het merk heeft heel wat “Product of The Year”-uitreikingen gewonnen, wat toch wel een bewijs is dat Melco helemaal niet slecht bezig is.

Meters Music

Meters Music OV-1B-Tan
Meters Music OV-1B-Tan

Meters Music is een merk van Ashdown Engineering, een Brits merk dat bekend staat voor zijn basgitaarversterkers. De snelle groei van het merk is te danken aan heel wat grote fans: denk maar aan Stevie Wonder, David Holmes, Biffy Clyro en Adam Clayton (basgitarist van U2) die enthousiast zijn over de hoofdtelefoons.

Het merk onderscheidt zich voor VU-meters in sommige producten te plaatsen. Die zijn niet aangebracht enkel en alleen voor ‘de sier’, maar geven een indicatie van de geluidssterkte waardoor de luisteraar op de hoogte wordt gebracht hoe hoog het volume is.

Spendor

Spendor A7
Spendor A7

En ten slotte zullen ook de luidsprekers van Spendor te beluisteren zijn op de audioshow. De hoogwaardige en tijdloze luidspreker representeert het Engelse geluid optimaal.

Verkooppunten van het merk cambridge-audio