Leuk nieuws voor de Belgische distributeur Audioscape want het bedrijf laat weten dat ze nu een drietal extra merken zullen verdelen. Onkyo voor België & Luxemburg, Integra en Klipsch Custom Install voor de Benelux. Alain Michiels, zaakvoerder bij Audioscape, is alvast erg tevreden met deze toevoeging.

Audioscape Onkyo Integra Klipsch Custom Install

Onkyo Corporation

Onkyo CorporationAudioscape Onkyo is een Japanse fabrikant van consumentenelektronica, gespecialiseerd in hifi apparatuur. Het bedrijf werd opgericht in 1946 en is gevestigd in Osaka, Japan. Leuk om te vermelden: Onkyo is een Japans woord, vertaald naar het Nederlands betekent het geluidsharmonie (ON=geluid KYO=harmonie). Naast AV-apparatuur brengen ze ook luidsprekers en stereo versterkers op de markt.

Integra

Audioscape IntegraIntegra is een ‘subafdeling’ van het Japanse Onkyo en is origineel gestart in 1969. De producent bracht onder andere premium AV-receivers, CD-spelers, DVD-spelers, … op de markt. De toestellen van het bekende merk worden vaak in residentiële installaties toegepast. Waarom precies? Heel simpel: de sfeervolle belevingsproducten integreren heel goed met domotica systemen. Vandaar de naam ‘Integra’.

Klipsch Custom Install

Klipsch Custom Install weet als geen ander hoe je luidsprekers naadloos én onopvallend integreert in jouw interieur. Maar daar stopt het niet want ook aan de energiefactuur wordt gedacht. Dankzij hun hoog rendement zijn de vereisten, op vlak van vermogen (om deze aan te sturen), zeer laag.

Alain zijn passie voor muziek, en dus ook voor audio, was er al op jonge leeftijd. Maar het bleef niet bij luisteren alleen want het kriebelde om zelf aan de slag te gaan. Door de jaren heen is zijn AV-kennis en liefde voor het ‘audiovak’ gegroeid. Zo richtte hij in 2008 Audioscape op, een distributiebedrijf waarbij hoogwaardige merken de ‘hoofdrol’ vertolken. Denk maar aan Klipsch, Synthesis, Jamo, SOtM en Simply Analog.

“Wij zijn enorm trots om Onkyo en Integra aan ons productgamma te mogen toevoegen. Twee iconische merken die elk een geschiedenis hebben van meer dan 75 jaar!”

Er wordt verwacht dat de producten leverbaar zullen worden richting de herfst van 2022.

Verkooppunten van het merk onkyo