DTS Play-Fi heeft enkele leuke aankondigingen. Het ecosysteem met compatibele producten breidt verder uit. Zowel op vlak van geluid als beeld. Moest je hier minder bekend mee zijn, het DTS Play-Fi ‘portfolio’ omvat de grootste verzameling van belevingsproducten als het gaat om draadloze audio voor in huis. Een compatibiliteit met honderden luidsprekers, televisies, soundbars, ‘set-top’ boxen en AV-receivers wordt werkelijkheid. Benieuwd wat ze voor jou in petto hebben?

Play-Fi Home Theater voor soundbars

Laten we niet ‘rond de pot’ draaien: de nieuwe Philips Fidelio FB1 soundbar, FW1 subwoofer en FS1 speaker zijn de eerste apparaten die ondersteuning bieden. Play-Fi Home Theater voor soundbars specifiek brengt een ‘flexibel’ en overigens draadloos meeslepend surround geluid naar de nieuwste generatie Play-Fi soundbars, speakers en subwoofers. Op basis van de bekroonde technologie die werd geïntroduceerd voor tv’s, kunnen consumenten hun eigen thuisbioscoop creëren met behulp van een willekeurig aantal Play-Fi-producten.

DTS Play-Fi soundbar

Er kunnen wel twee subwoofers worden toegevoegd aan Play-Fi soundbars voor de lagere ‘regionen’, alsook optionele achterspeakers of versterkers. Perfect om volledig ondergedompeld te worden. Configuraties ‘tot wel’ 7.2.4 zijn mogelijk. Er wordt een draadloze connectie gemaakt via de ‘industriestandaard’ wifi. Van een primeur gesproken.

Play-Fi Home Theater ondersteunt de nieuwste meeslepende audio-indelingen waaronder Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced en alle compatibele producten die beschikken over Hi-Res 24 bit/192 kHz.

Play-Fi Home Theater voor televisie

Play-Fi Home Theater voor tv’s is beschikbaar voor compatibele 2022 modellen. Het bevat nieuwe features waarmee Play-Fi luidsprekers kunnen fungeren als stereopaar. Of als linker- en rechterluidspreker waarbij de televisie de ‘center’ is van het systeem. Laat het duidelijk zijn: deze functionaliteit is een aanvulling op de bestaande functieset van 2021 toestellen.

  • De ingebouwde luidsprekers gebruiken als voorkanalen van een surround systeem of deze upgraden met een Play-Fi soundbar om de audiokwaliteit te verbeteren (zonder bedrading tussen tv en externe luidsprekers).
  • Luidsprekers met Play-Fi gebruiken als surroundluidsprekers om de ervaring ‘af’ te maken.
  • Tot twee subwoofers met Play-Fi toevoegen om diepere bassen naar een televisie te brengen
  • De aanvullende functies van Play-Fi gebruiken zoals het groeperen van de tv in meerdere kamers met Play-Fi luidsprekers.

DTS Play-Fi laat weten dat de verbeteringen geïntroduceerd worden bij de nieuwste 2022 Philips Ambilight TV’s met het Android besturingssysteem. Denk maar aan ‘The One’ (PUS8807), MiniLED PML9507 en de complete Philips OLED TV line-up. 2021 Philips TV’s die Play-Fi Home Theater ondersteunen, krijgen een upgrade waardoor een belangstellende kan profiteren van de nieuwe functies.

Als aanvulling daarop is er een lijst beschikbaar met Play-Fi producten die recentelijk zijn aangekondigd. Benieuwd naar het volledige overzicht? Surf dan zeker eens naar play-fi.com.