Klipsch is een samenwerking gestart met Resonado Labs om een nieuwe serie te ontwikkelen waarbij home audio-oplossingen centraal staan. Moest je minder bekend zijn met Resonando Labs, het betreft een audiotechnologiebedrijf dat gevestigd is in Chicago. Door hun collaboratie willen de twee firma’s de toekomst van geluid opnieuw definiëren. Hoe ze dat doen? Door het creëren van een fraaie productlijn die naar eigen zeggen een ‘maximale output’ levert, ‘verpakt’ in een slank en compact design.

Het is duidelijk dat de wereld van audio de afgelopen decennia sterk is veranderd. Doordat onder andere nieuwe technologieën ‘de kop’ opsteken, is het aanbod meer divers geworden. Klipsch maakt zich sterk dat de relevantie van geluid, in het dagelijkse leven van een gemiddeld persoon (anno 2022), geëxplodeerd is. Zo wordt er verwacht dat de verkoop van soundbars alleen al, tegen 2026, wereldwijd de 12 miljard dollar per jaar zal overschrijden. Het audiomerk benadrukt dat de behoefte van sommige consumenten is verschoven naar compactere audiosystemen die met een volledig ‘akoestisch pakket’ komen. Als het ware een alles-in-één oplossing.

Als aanvulling daarop: Resonado’s toonaangevende technologie speelt daar precies op in. Zo biedt Res-Core een nieuwe kijk op conventionele luidsprekers van tegenwoordig. Overigens voegen ze er graag aan toe dat deze ontworpen zijn om hoogwaardige audio te leveren, rekeninghoudend met een slank design dat naadloos integreert. Resonado Labs laat weten dat ze deze technologie ‘in de kijker’ hebben gezet zodanig dat jij als luisteraar optimaal kan genieten van je favoriete content. Een ‘onderdompeling’ van ‘kop tot teen’? Dat zeker.

“Resonado takes a radical approach to innovation. Our design-driven methods led us to challenge the assumption of how high excursion speaker drivers could and should be designed.”

Een mogelijkheid ‘identificeren’ om een ‘full-frequency’ geluid te leveren met behulp van luidsprekers die een kleine vormfactor hebben, hebben gezorgd dat de ontwikkeling én patentering van onze kerntechnologie mogelijk is geworden. Paul W. Klipsch inspireerde mij om opnieuw te bedenken hoe een luidspreker driver ontworpen kan worden zodanig dat een ‘next-gen’ geluid gecreëerd wordt. Dat zegt Chuck Lukezic van Resonado Labs.

Paul Jacobs, President & CEO van Premium Audio Company, vult aan: ik ben geïnspireerd door de ongelooflijk getalenteerde groep van ondernemers, ingenieurs en ontwerpers bij Resonado Labs. Door het opnemen van hun ‘cutting-edge’ transducer technologieën, zullen we een state-of-the-art collectie van producten afleveren. Klinkt veelbelovend.

Op het moment van schrijven is er helaas nog niet meer informatie bekend omtrent specifieke producten die er bijvoorbeeld zitten aan te komen. Maar hetgeen dat al bekend is gemaakt via de officiële wegen, wilden we alvast delen. Het zal dus nog even afwachten zijn wat de eerste ‘resultaten’ zijn. Op de website van Klipsch werd alvast deze foto weergeven die naar verwachting een link heeft met iets dat weldra gelanceerd zal worden.

Klipsch Resonado Labs

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van nieuwe ontwikkelingen? Dan is het raadzaam om je in te schrijven voor onze wekelijkse AV2D nieuwsbrief. Zo hoef je niets te missen.

Met een leuze als ‘Keepers of the Sound’ is Klipsch een Amerikaans icoon dat ‘verankerd’ zit in onze AV-branche. Mét reden. Getuige daarvan zijn onze andere onze eerdere reviews van de ProMedia Heritage 2.1, Forte IV, Cinema 600 Sound Bar, The Fives en Heresy IV. Stuk voor stuk topmodellen waarbij de onderliggende ‘geluidsprincipes’ van oprichter Paul W. Klipsch zijn geïntegreerd. Kracht, detail en een nauwkeurige reproductie van de live-performance staat centraal.

Terwijl anderen misschien de prioriteit geven aan secundaire functies, zitten de twee bedrijven op één lijn wat betreft ‘sound’. Het leveren van een groot en krachtig geluid primeert, rechtstreeks vanuit de hardware. De ontwikkelingen van Resonado stellen Klipsch in staat om deze ‘filosofie’ uit te breiden naar een reeks compacte, nieuwe producten.

Verkooppunten van het merk klipsch