Het Amerikaanse HiFiMan kondigt een nieuwe doch betaalbare magnetostatische hoofdtelefoon aan. Ze dopen hem tot de HiFiMan Deva. Speciaal hier aan op te merken is dat er gebruik wordt gemaakt van een bluetooth dongle zodat je de hoofdtelefoon ook draadloos kan gebruiken.

Dit nieuwe model is vooral bedoeld als opvolger van hun eerdere Ananda-BT. Hiermee willen ze de lat blijven leggen wat betreft hun draadloze oplossingen maar toch voor een aanvaardbare prijs. Ze durven zelfs te stellen dat de Deva elke hoofdtelefoon (in dezelfde prijsklasse) zal overtreffen ongeacht bekabeld of draadloos.

HifiMan Deva

De bluetooth dongle maakt het mogelijk om muziek af te spelen in een hoge resolutie dankzij LDAC en aptX-HD. Verder moet de Deva volgens HiFiMan ook zorgen voor een goede dynamiek en geluid zo helder als kristal. Dankzij de dongle kan je 4 uur lang genieten van je favoriete muziek.

Wil je de dongle liever gebruiken als geïntegreerde DAC of versterker? Dat kan ook. Sluit je smartphone of tablet aan met een USB-C-kabel en geniet van audiofiele prestaties. De module die zorgt voor de versterking kan maximaal 1 Watt per kanaal aan. Deze functionaliteit is vooral bedoeld voor apparaten met een lager vermogen.

HifiMan DevaNet zoals andere magnetostatische hoofdtelefoons van het Amerikaans gevestigde bedrijf maakt de Deva ook gebruik van het Super Nano-diafragma. Deze zorgt voor een snelle respons en tegelijkertijd ook een enorm lage vervorming. De frequentierespons gaat van 20 Hz tot 20 kHz. De gevoeligheid bedraagt 93,5 dB bij een impedantie van 18 Ohm.

Er is nog geen informatie bekend wat betreft de leverbaar van de Deva. We adviseren je daarom om zeker de website van HiFiMan in de gaten te houden.

Verkooppunten van het merk hifiman