Samsung lanceerde een nieuwe productlijn van Europese tv’s en audioapparatuur op het Samsung Forum event in Valletta, Malta. Hieronder mogen we rekenen op hun nieuwe vlaggenschip: de Q950TS QLED 8K televisie. Maar daarnaast hebben ze ook nog een uitgebreid aanbod QLED 8K en 4K, MicroLED, lifestyle-tv’s en soundbars beschikbaar.

De pionier op vlak van technologie, Samsung, wil met de Q950TS QLED 8K-tv zorgen voor een ongeëvenaarde en meeslepende kijkervaring dankzij ongekende technologieën. Dit nieuwe paradepaartje biedt ongerepte beeld- en geluidskwaliteit in combinatie met intelligente AI-functionaliteiten. En dat allemaal in een premium design. Je kan hem in Europa verkrijgen in een 65, 75 of 85 inch formaat.

SAMSUNG Q950

Daarnaast breidt Samsung hun portfolio (wat betreft QLED 8K-tv’s) verder uit met de Q900TS en Q800T. Deze zijn te verkrijgen in formaten die gaan van 55 tot 98 inch. Dit hebben ze vooral gedaan om te zorgen dat er voor ieder wat wils is.

Naar eigen zeggen wordt dit hun sterkste, slimste en meest meeslepende line-up van tv- en audioapparatuur ooit. Verder spelen ze ook vooral in op de vraag van tv-personalisatie voor de consument, wat volgens Senior Marketing Manager van Samsung Tonnie van Schijndel alleen maar zal groeien.

Bij deze nieuwe televisies zijn er ook een aantal nieuwe functionaliteiten ingebouwd. Hieronder een opsomming.

  • Quantum Dot AI: Deze 8K-contentprocessor wordt gecombineerd met het toonaangevende platform Tizen om alle content op te schalen. Zo kan alle inhoud onafhankelijk van de bron of huidige resolutie weergegeven worden door de 33 miljoen pixels.
  • Adaptive Picture: Deze maakt een analyse van de lichtomstandigheden en de inhoud van het scherm zodat men een goede beeldkwaliteit kan garanderen.
  • Active Voice Amplifier: Deze moet komaf maken met mogelijke afleidingen waaronder achtergrondgeluiden. Zo wordt het stemhelderheid aangepast afhankelijk van de omgevingsgeluiden.
  • Objecting Tracking Sound+: Dankzij meerdere luidsprekers aan de bovenkant, zijkant en onderkant wordt gezorgd voor een driedimensionaal geluidseffect.
  • Q-Symphony: De boven- en zijluidsprekers blijven actief bij het aansluiten van een soundbar uit de Samsung Q-serie.

Wil je graag meer weten over de Europese tv- en audioapparatuurline-up van Samsung? Surf dan gerust even naar de website van de fabrikant.

Verkooppunten van het merk samsung