Klipsch beloofd ons ‘een grote upgrade van TV-geluid’. Dit door het uitbrengen van twee nieuwe soundbars met volledige Dolby Atmos ondersteuning: de Klipsch Cinema 1200 en Cinema 800. Beide exemplaren worden geleverd met een draadloze subwoofer. Een HDMI eARC-aansluiting, ondersteuning tot wel 8K HDR en Dolby Vision inclusief.

Klipsch Cinema Soundbar

Zowel de Cinema 1200 als de Cinema 800 zijn voorzien van de gekende ‘horn-technologie’. Deze technologie werd onder andere gebruikt bij de Reference-luidsprekers. Daarnaast kan je verder nog genieten van een extra diepe bas dankzij de bijgeleverde subwoofer. Zowel de Cinema 1200 als Cinema 800 worden ondersteund door de next-gen HDMI eARC tot 8K. Dolby Vision HDR incluis.

Klipsch Cinema SoundbarZoals je wel al had kunnen verwachten, verschillen deze modellen wat van elkaar. De Cinema 1200 functioneert als een Dolby Atmos 5.1.4-systeem en levert een vermogen van maarliefst 1.200 Watt. Naast de soundbar zelf, is deze set uitgerust met twee Dolby Atmos-luidsprekers voor het ‘surround-plaatje’ compleet te maken. Daarnaast verkrijg je die extra bas met een draadloze subwoofer en geniet je van een echt surround geluid.

Klipsch Cinema SoundbarHet ‘kleinere broertje’, de Cinema 800, moet zeker niet onderdoen. Zo maakt deze gebruik van een 7.1.4 Dolby Atmos-systeem. Dit model beschikt over een vermogen van 800 Watt. Je zal met deze soundbar de audio wel niet ‘naar boven kunnen richten’, maar dat is snel opgelost door enkele surround speakers toe te voegen voor een optimale ervaring. Van de extra bas zal je wel nog steeds kunnen genieten dankzij de 10 inch draadloze subwoofer.

Aan streaming hebben ze bij Klipsch ook gedacht. Zo zijn beide soundbars compatibel met Spotify Connect alsook Alexa, Google Assistant, Airplay 2 en bluetooth.

Vanaf augustus zijn de Cinema 1200 en Cinema 800 van Klipsch beschikbaar. Weer enkele mooie soundbars die het portfolio van Klipsch vervoegen. Erg typerend, 100 procent Klipsch. Net zoals we dat gewend zijn. Wil je nog meer ontdekken wat ze beiden te bieden hebben? Bekijk dan zeker eens de website van Klipsch en laat je verassen.

Verkooppunten van het merk klipsch