iDSD Black Label, het iFi-product dat uitkwam in 2017, was het enige product van iFi dat MQA (Master Quality Authenticated) ondersteunt. Tot nu. iFi brengt een update uit voor bepaalde producten, zodat ook deze MQA kunnen ondersteunen. De producten die in aanmerking komen voor de update zijn het Stereo 50-muzieksysteem en veel van de DAC’s van het merk: de micro iDAC2, micro iDSD Black Label, nano iDSD LE en de nano iOne, maar ook de nano iDSD en de micro iDSD die al uit de handel genomen werden.

MQA, oftewel Master quality Authenticated, is een efficiënte methode om muziek digitaal op te slaan als een bestand dat klein en handig genoeg is om te downloaden en streamen, zonder dat de kwaliteit er onder lijdt (wat vaak gebeurd bij gecomprimeerde bestanden). MQA-bestanden kunnen gedownload worden van verschillende hi-res downloadsites en kunnen gestreamd worden via Tidal.

Met deze firmware-update kunnen MQA-bestanden en muziekspeler-software (zoals Audirvana) op een computer of MQA-compatibele smartphone MQA-muziek afspelen via een iFi-apparaat. Ook gebruikers van de Tidal desktop-app kunnen hi-res Tidal Masters streamen.

Het afspelen van deze MQA-bestanden worden op iFi-apparaten aangegeven met een magenta LED-lampje. De producten zonder magenta LED-optie (zoals de nano iDSD LE) zullen in plaats daarvan wit/geel schijnen.

De nano iDSD Black Label werd vorig jaar gelanceerd met MQA-ondersteuning, maar er was een klein probleem aanwezig dat de LED niet van kleur veranderde om MQA-weergave aan te geven. iFi heeft dat probleem kunnen oplossen, maar veroorzaakte wel enige inconsistenties met andere kleurenschermen. De v5.30 firmware-update bij de nano iDSD Black Label zal dit corrigeren.

Nu wordt de nano iDSD Black Label verkocht mt de firmware vooraf geïnstalleerd, net zoal elk volgend iFi-apparaat, zoals de xDSD.

Andere MQA-compatibele DAC’s zijn AudioQuest’s DragonFly Black en DragonFly Red en Meridian’s Explorer 2 USB DAC.