Niet 1, niet 2, niet 3 maar wel 4 nieuwe soundbars mag JBL verwelkomen. De line-up bestaat uit de Bar 1000, Bar 800, Bar 500 en Bar 300 waarbij het eerstgenoemde exemplaar de ‘blikvanger’ is. De JBL Bar 1000 is als het ware een ‘pronkstuk’ dat de producent met veel trots introduceert. Met de JBL Bar 1000 wordt je naar eigen zeggen volledig ondergedompeld door het 3D surround geluid. Een ware bioscoopervaring, maar dan zónder draden. Zoals je misschien al zou verwachten, zijn de 4 modellen compatibel met Dolby Atmos.

De JBL Bar 1000 is een ‘7.1.4. channel’ soundbar die gebruik maakt van vier up-firing drivers waardoor je helemaal opgaat in de sfeer van de content waar je naar kijkt (met dank aan Dolby Atmos en DTS:X). De JBL Bar 300, Bar 500 en Bar 800 voegen zich bij de Bar 1000 en maken het portfolio meer dan compleet.

“Begeef je middenin de actie met de JBL Bar 1000, die je met zijn afneembare en draadloze surround speakers en 10’’ draadloze subwoofer uitnodigt om films, games en muziek te ervaren zoals je dat nog nooit eerder ervaren hebt.”

Je wordt in de mogelijkheid gesteld om twee afneembare surround speakers (op batterijen) achter je te plaatsen waardoor je beleving wordt gemaximaliseerd. Zonder draden of extra stroomvoorzieningen. Als aanvulling op HARMAN’s unieke Multibeam technologie, creëren de vier up-firing drivers realistische en nauwkeurige hoogte-effecten.

De vier soundbars zijn allemaal uitgerust met een technologie genaamd ‘PureVoice’. Dit kan je het best vergelijken met een soort algoritme dat de stemhelderheid optimaliseert. Zo kan je zelfs de meest ingewikkelde gesprekken volgen.

Denk je dat JBL’s Bar 1000 wat ‘overkill’ zou zijn voor jouw ruimte? Dan is er nog altijd de Bar 800, perfect voor de film- en/of muziekliefhebbers die een wat kleinere setting ter beschikking hebben maar toch niet willen inleveren op vlak van geluid. Net zoals de JBL Bar 1000 heeft de Bar 800 afneembare en draadloze surround speakers die samen met twee up-firing drivers ruimte creëren voor een Dolby Atmos 3D surround sound. Volgens JBL zou het al je verwachtingen overtreffenen. De 10″ subwoofer zorgt voor een meeslepende bioscoopervaring die je met de JBL One app kunt toepassen op elke film, game of playlist.

De JBL Bar 500 brengt films tot leven met MultiBeam, Dolby Atmos en de uitstekende bass van de draadloze 10″ subwoofer. De JBL Bar 300 is een compacte, all-in-one oplossing voor consumenten die willen genieten van een buitengewoon 3D geluid en tegelijkertijd ruimte willen besparen. Een trotse eigenaar van de Bar 300 kan ook rekenen op MultiBeam en Dolby Atmos.

Via de JBL One app installeer je alles. Vervolgens ‘browse’ je eenvoudig door geïntegreerde muziekplatforms. Voor een persoonlijke luisterervaring kan je de EQ settings volledig aanpassen volgens jouw wensen.

“De volledig nieuwe JBL Bar-lijn tilt de collectie echt naar een hoger niveau, maar de JBL Bar 1000 steekt er voor mij wel echt bovenuit. Om zoveel specificaties, drivers en de bijbehorende akoestische prestatie waar je mond echt van openvalt in zo’n slanke en gebruiksvriendelijke soundbar te krijgen, is ongelooflijk.”

Aldus Dave Rogers, President, HARMAN Lifestyle Division. De nieuwe aanvullingen op de bestaande Bar Series zijn vanaf september 2022 leverbaar. Benieuwd naar de gelijkenissen/verschillen? Werp dan zeker eens een figuurlijke blik op onderstaande tabel.

Verkooppunten van het merk jbl