The World’s first True Wireless Headphones featuring Wood Dome Drivers. Dat zijn de nieuwste draadloze oortjes van JVC. Dat begint hier al niet slecht. En het is nog niet gedaan. Zo hebben ze ook de prijs in ontvangst mogen nemen van ‘Good Design Award 2021’. Een prijs die wordt gesponsord door het ‘Japan Institute of Design Promotion’ en die elk jaar wordt uitgereikt aan producten met een uitstekend ontwerp. Je zou voor minder benieuwd zijn om deze in-ears uit te testen. Ik ben alvast weer heel nieuwsgierig. Let’s dive into JVC’s HA-FW1000T!

Design & draagcomfort

JVC HA-FW1000T Review in-earsAls je de prijs in ontvangst mag nemen van ‘Good Design Award 2021’, dan weet je dat je als gerenommeerd merk het heel goed hebt gedaan. Het eerste wat je opvalt wanneer je de oortjes uit de case neemt is het houten gedeelte. Dat vind ik echt hetgeen wat de in-ears er doen ‘uitspringen’. Wanneer JVC dat ‘gedeelte’ gewoon matzwart had gelaten zoals de rest van de oortjes, was het uiterlijk nog steeds dik in orde. Maar dan miste je het extra effect.

Een mooi design? Check! Een goed draagcomfort? Let’s find out! De JVC in-ears lijken misschien op het eerste zicht wat groot, maar dat valt heel goed mee eens ze in je oren zitten. Zo meteen heb ik het over het draagcomfort, maar eerst een kleine ‘side note’ die overigens een groot pluspunt is. Om de oortjes ‘toegankelijk te maken’ voor iedereen, en elke persoon te laten genieten van een aangenaam comfort in het oor zelf, heeft JVC er verschillende maten oordopjes bij gedaan. Deze gaan van maat S tot en met L met een duidelijk verschil tussen de maten. Voor mij zaten ze direct goed. Maar dat hield me niet tegen om de dopjes eens te switchen. Dit ging trouwens zeer vlot. Je kan ze er makkelijk afschuiven, mits wat trekken, want ze mogen er natuurlijk niet te snel afgaan. Daarnaast is het plaatsen van de nieuwe dopjes ook een fluitje van een cent.

JVC HA-FW1000T Review in-earsWanneer de perfecte maat erop zit, kan je genieten van je nieuwste JVC HA-FW1000T in-ears. Ik moet zeggen: het comfort is dik in orde. Mits je de juiste maat van oordopjes hebt geplaatst. Je kan ze zeer vlot in je oor ‘schuiven’ en als je de oortjes zo gedraaid hebt dat het logo van JVC rechtop staat, zitten ze perfect in je oren. Heel aangenaam. Wat ik ook leuk vind aan de in-ears, is dat ze je oren echt afsluiten. Je hoort al bijna niets meer van je omgeving. 

Na het luisteren kan je de JVC HA-FW1000T gemakkelijk terug opbergen in de meegeleverde case. Je hoeft ze er maar gewoon in te plaatsen en de ‘magneet’ zorgt ervoor dat ze goed blijven zitten. Qua grootte vind ik de case ook goed. Sommigen kunnen deze misschien toch wat te groot vinden, maar je zal hem altijd gemakkelijk kwijt kunnen in je broek- of jaszak.

JVC HA-FW1000T Review in-ears

Benieuwd naar onze leuke review video die wij maakten van de JVC HA-FW1000T in-ears waarin je alles ontdekt over hetgeen deze oortelefoon jou te bieden heeft?

Features

Verbinden met de JVC HA-FW1000T gaat heel snel en zonder problemen. Je moet gewoon je bluetooth aanzetten, de in-ears zoeken ‘et voilà’: je bent vertrokken. Je moet dus niet eerst een app downloaden. Wat ik daarnaast zeker een pluspunt vind, is dat wanneer je de oortjes uit de case haalt, je ze in je oren plaatst, ze in tussentijd gewoon verbonden zijn met je smartphone (als je je bluetooth hebt aanstaan).

JVC HA-FW1000T Review in-ears

Eens ze verbonden waren kon ik de functionaliteiten eens nader onderzoeken. Zo beschikt de JVC HA-FW1000T over ‘Qualcomm Adaptive Active Noise Cancellation’. Deze stelt helemaal niet teleur. Je wordt zeker van je omgeving gescheiden en je kan in alle rust genieten van je favoriete muziek. In de auto bijvoorbeeld hoorde ik de andere wagens nauwelijks alsook de muziek van de radio die aan het spelen was. Je hoort het wel, maar als je je echt focust op je muziek, valt het niet op.

Dit is niet de enige leuke feature die de in-ears van JVC te bieden hebben. Zo beschikken ze over een ‘wear-detection sensor’. Wanneer je één oortje uitneemt, wijzigt de bediening van het oortje dat je nog draagt automatisch naar de meest gangbare bediening: play/pauze en harder/zachter. Bij het oortje wat je dan niet meer draagt vervalt de bedieningsmogelijkheid.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de in-ears te bedienen via zogenaamde ‘touch controls’. Deze commando’s hangen af per oortje. Wanneer je 1x op de linkerkant tikt, zet je de muziek op play of pauze. Met 2x tikken zet je de muziek zachter. Drie keer tikken wil zeggen dat je de muziek harder gaat zetten en vier keer tikken betekent dat je de ‘noise cancelling’ uit zet. De rechterkant dan. Wanneer je 1x tikt, gaat de muziek dusdanig zachter klinken dat je je omgeving gewaarwordt. Twee of drie keer tikken wil respectievelijk zeggen door- of terugspoelen. 

Lees ook


review JVC EXOFIELD XP-EXT1Review: JVC EXOFIELD XP-EXT1 hoofdtelefoon

 


 

Last but not least hebben de JVC HA-FW1000T in-ears een IPX4 ‘rain proof rating’. Dus je moet geen schrik hebben van een paar regendruppels wanneer je de HA-FW1000T in je oren hebt. Daarnaast kan je dankzij de microfoon telefoongesprekken voeren en snel eens iets vragen aan de voice assistant. Tot slot heeft JVC er voor gezorgd dat je met jouw mondmasker nog steeds goed verstaanbaar bent.

Luistertest

Na het draagcomfort helemaal goedgekeurd te hebben, is het tijd voor de luistertest. Ik was wel benieuwd wat voor effect de ‘Wood Dome Carbon Driver unit’ zou hebben. Het zijn trouwens de allereerste in-ears met deze ‘specificatie’. Hout wordt vaak gebruikt bij instrumenten omdat het een uitstekende eigenschap heeft omtrent de voortplantingssnelheid van geluid en een inwendig verlies dat trillingen voldoende dempt. Daarnaast beschikken de JVC in-ears over unieke ‘K2 Technologie’ die ervoor zorgt dat de geluidskwaliteit dichter bij zijn originele staat komt en je dus van een betere geluidservaring kan genieten. 

Als test begin ik altijd met een nummer waar een redelijke bas achter zit want het is natuurlijk fijn om meteen de lage klanken te horen van je nieuwe product(en). Ditmaal was het ‘The Outsiders’ van Christian Cambas. Een stevig technonummer met een felle opbouw en een geweldig hoogtepunt. De bas hoor je meteen wanneer je op play drukt. Je hoort dus snel dat het geluid van de JVC HA-FW1000T goed is. De lage klanken komen goed door en je voelt dat de bas ‘door je oren gaat’. Dat wil je bereiken: een aangename audio-ervaring. Wanneer dan het hoogtepunt in het nummer aanbreekt, is het noodzakelijk dat de middentonen ook goed zitten en dat de details duidelijk doorbreken. Dankzij het houten diafragma wordt dit mede mogelijk gemaakt. Hierdoor verkrijg je een prachtige toon die alleen hout kan produceren. Ik heb weer genoten van mijn favoriete nummer van dit moment, bedankt JVC!

Wat de geluidservaring nog extra kracht bijzet is de vorm van het ‘oorstukje’. JVC noemt dit het ‘Spiral Dot Earpiece’. Deze zijn speciaal ontworpen voor een hoge geluidskwaliteit te creëren. De ‘kuiltjes’ op de binnenwand verspreiden het gereflecteerde geluid in de oortelefoon. Daarnaast wordt ook de ‘modderigheid’ onderdrukt. De klanken hoor je dus zeer goed.

Het enige minpuntje is dat er (op dit moment) geen app bij de in-ears komt. Zo zou je eventueel de audio volledig kunnen afstemmen naar jouw smaak. Zo kan het bijvoorbeeld soms zijn dat de bas de middentonen een klein beetje overtreft. Voor mij is dit zeker geen probleem omdat ik graag heb dat de lage tonen de bovenhand nemen. Maar als je graag de ‘audio-eigenschappen’ afstelt per genre, zou dat wel een handige optie geweest zijn. 

Daarnaast moet je het geluid ook vrij hard zetten om het geluid goed te horen in vergelijking met sommige andere oortjes. Desalniettemin krijg je gegarandeerd een leuke audio beleving dankzij de HA-FW1000T in-ears van JVC .Voor mijn part zijn ze de luistertest geslaagd!

Conclusie

Ben je opzoek naar in-ears met een mooi design dat hiervoor zelfs eens een prijs voor in ontvangst heeft mogen nemen? Dan zit je alvast goed. Wil je daarnaast ook in-ears die goed klinken en je audio-ervaring naar een hoger niveau tillen? Dan zit je nog steeds goed! Je verkrijgt met de JVC HA-FW1000T een detailrijk geluid met veel bas. Inclusief goede midden- en hoge tonen. Daarnaast zijn er nog handige functionaliteiten die je leven ‘makkelijker’ kunnen maken tijdens het dragen van deze oordopjes. Kortom: weer een mooi audioproduct van JVC. Bedankt JVC!

JVC HA-FW1000T

8.2

PRESTATIES

8.0/10

FUNCTIONALITEIT

8.0/10

BOUWKWALITEIT

8.5/10

PRIJS/KWALITEIT

8.5/10

DESIGN

8.0/10

Pros

  • Mooi design
  • ‘Op maat’ voor iedereen
  • Aangename geluidservaring

Cons

  • In-ears kunnen voor sommigen misschien wat groot lijken in de oren
Verkooppunten van het merk jvc