Abbey Road Studios. Toch wel dé meest bekende opnamestudio wereldwijd wordt 90 jaar. En uiteraard is dat iets wat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. En wie denkt aan de Abbey Road Studios, denkt gelijk aan hét gerenommeerde Bowers & Wilkins. Een absoluut trouwe partner als het gaat om geluidskwaliteit van topniveau. Zo blijkt ook want de afgelopen 40 jaar werden de meeste opnames voor het eerst gehoord op speakers van Bowers & Wilkins.

Abbey Road Studios Bowers Wilkins

Natuurlijk is dat iets om oprecht trots over te zijn. Om ‘verkozen’ te worden tot favoriete luidsprekers van professionals die de meest herkenbare albums en filmmuziek maken, is het een eer voor een luidsprekerfabrikant die als primaire doel heeft: een muziekreproductie creëren, net zoals de kunstenaar het origineel bedoeld had. Iets dat zeker niet lichtvaardig opgevat moet worden.

“To be the loudspeakers of choice for the people making some of the most recognisable albums and film scores in existence is a commendation not to be taken lightly for a loudspeaker manufacturer whose primary aim is to reproduce music as the artist intended.”

Om deze ‘muzikale milestone’ te vieren, heeft Abbey Road Studios een prachtige film in elkaar gestoken die de ‘gevoelige snaar’ weet te raken. Zo wordt er een blik gegeven achter de schermen. De gepassioneerde audio-experts die dagdagelijks in de weer zijn bij de Abbey Road Studios, ‘werpen een licht’ op: hoe zij het opnemen in de studio’s ervaren, in combinatie met gebruik van dé befaamde Bowers & Wilkins luidsprekers.

Lees ook


Bowers & Wilkins 800-Serie D4Video: Bowers & Wilkins 800-Serie D4 Diamond introductie bij Poulissen

 


 

Verder zullen artiesten, opname- en mastering-technici aan het woord komen. Alsook een deel van het Bowers & Wilkins-team dat volledig achter de ontwikkeling van de 800 Series Diamond-reeks staat. Nieuwsgierig naar de video? Je kan ’em bekijken via de videospeler hieronder. Just relax, sit back & enjoy.

Verkooppunten van het merk bowers-wilkins