Inderdaad, de release van ‘Roon 1.8 Fall 2021‘ is er. Met deze ‘winter-update’ zijn er weer heel verschillende nieuwe mogelijkheden beschikbaar. Alsook extra functies die wel erg handig zijn. ‘Art Director’, ‘Playlists by Roon’, ‘Smarter search’, … Het is maar een greep uit de nieuwigheden die Roon 1.8 jou te bieden heeft.

Om nog completer te zijn zouden we aan bovenstaand lijstje moeten toevoegen: ‘Rock-solid streaming’ en ‘Easier volume limits’. Dus, kort samengevat: er valt toch wel wat te vertellen over Roon 1.8. ‘Let’s dive in’!

Roon 1.8Allereerst: Art Director. ‘Numero uno’ in een reeks van leuke webgebaseerde tools waarmee gebruikers van Roon zelf kunnen bepalen hoe afbeeldingen van artiesten worden weergegeven. Dankzij deze feature kan de positionering van onder andere artiestenfoto’s aangepast worden. Ook wordt het mogelijk gemaakt om op je favorieten te stemmen. Op die manier help je de Roon ‘community’ maak je perfecte artiestenafbeeldingen tot een realiteit.

“Our team lives for music and it’s our goal to create the best experiences for other music lovers.”

Natuurlijk doet Roon dat niet alleen. Ze werken samen met artiesten, de ‘Roon-gemeenschap’ en hun eigen gepassioneerde muziekteam dat jouw redactionele inhoud en afspeellijsten biedt. Zo hebben ze het afgelopen jaar samengewerkt met artiesten als Patricia Barber, Daymé Arocena, AHI en Stephen Moccio. Er worden zo exclusieve interviews naar voor gebracht. Evenals wekelijkse afspeellijsten met een bepaald genre of thema. En dat ‘onder de noemer’: ‘Playlists by Roon’.

Als volgende spreekt Roon over ‘Smarter search’. Dit impliceert dat, als je nu naar muziek zoekt (met Roon 1.8 weliswaar), dan zie nauwkeurigere én beknoptere resultaten. Vooral als het gaat om jouw bibliotheek. Roon kan bijvoorbeeld detecteren wanneer je klassieke muziek zoekt, door eerst componisten en composities te presenteren. Als dat niet leuk is?

Ben je benieuwd naar wat Roon 1.8 jou nog allemaal te bieden heeft met betrekking tot hun ‘Rock-solid streaming’ en ‘Easier volume limits’? Surf dan zeker eens naar deze pagina en ontdek er alles over. Ben je misschien minder bekend met Roon en wil je graag meer weten? Dan is roonlabs.com ‘the way to go’. Óf nog leuker: breng een bezoekje aan een gespecialiseerde vakhandel in jouw buurt en laat je informeren.

Verkooppunten van het merk roon