Leuk nieuws vanuit de Verenigde Staten want de Amerikaanse fabrikant van o.a. luidsprekers brengt een nieuwe vloerstaande luidspreker op de markt: maak kennis met de Forte IV. Dit model maakt onderdeel uit van de welbekende Heritage-serie en is volledig met de hand gemaakt door gepassioneerde vakmensen, net zoals Paul W. Klipsch het origineel bedoeld heeft.

De eerste versie van de Forte is een echte, gerenommeerde klassieker in het portfolio van Klisch die eerder in 1985 al zijn ‘blijde intrede’ maakte. In de loop der jaren volgden telkens nieuwe opvolgers tot bijvoorbeeld in 2017 waarbij de derde generatie van de Forte luidspreker op de markt kwam.

“Since its inception in 1985, the Forte has been a standout speaker. The new Forte IV features updated cosmetics and the latest advancements in acoustic engineering for premium performance.”

Klipsch Forte IV

Anno 2021, is het tijd voor de vijfde generatie. Deze spiksplinternieuwe Forte IV van Klipsch is een drieweg vloerstaande luidspreker waarbij het uiterlijk terug doet denken aan ongeveer 40 jaar geleden maar toch belooft dit model heel veel goeds met zijn moderne technieken en nieuwste ontwikkelingen op akoestisch vlak.

De Forte IV is voorzien van een 30 centimeter woofer, een middentoner en een tweeter die allen gebruik maken van ultramoderne compressiedrivers. Het resultaat? Een geluidsweergave met een soepele en krachtige respons.

Lees ook


Review Klipsch The Fives

Review: The Fives van Klipsch leveren een échte ‘sound’ die je volledig meetrekt in de muziek


 

Verder heeft bijvoorbeeld de K-100-TI type tweeter een membraan gemaakt van titanium terwijl de K-702 middentoner gekoppeld is aan de gekende Tractrix hoorn met gepatenteerde Klipsch Mumps-technologie. Deze staat garant voor een consistente geluidsweergave over het volledige luistergebied.

Uiteraard is dit nog maar een tipje van de muzikale sluier want deze nagelnieuwe Forte IV luidspreker van Klipsch heeft nog veel meer in petto. Wil je er alles over ontdekken? Dan is een bezoekje aan de website van Klipsch ‘your way to go’.

Verkooppunten van het merk klipsch