Het Duitse Loewe is onder andere gekend van hun tv’s. Ongeveer een half jaar geleden (in de zomer van 2019) werden ze failliet verklaard. Nu worden ze overgenomen door de Slowaakse investeringsmaatschappij Skytec.

Voor de mensen die nog nooit van Skytec hebben gehoord, het is een internationale investeringsmaatschappij met een specialisatie in consumentenelectronika en technische bedrijven. Voor een aantal van jullie zal het Slowaakse bedrijf niet onbekend zijn. Eerder heeft het al merken zoals Blaupunkt en Sharp opnieuw in de markt gezet. Op deze manier blijft Loewe toch nog binnen Europa. CEO Vladislav Khabliev is enorm gelukkig met de overname, op die manier kunnen ze het merk zowel nationaal als internationaal laten groeien.

Bild 3.65

Loewe was vooral gekend van hun typische en tijdloze design, maar toch altijd in hun eigen stijl. Nu Skytec aan het roer staat, wil het bedrijf een combinatie maken van het vroegere Loewe maar wel met een moderne toets. Zo zullen ze bijvoorbeeld in zee gaan met designlabels en premium automotive-merken. Men wil echt zorgen voor een synergie die het verleden en de toekomst kan samen brengen.

Het bedrijf wat Loewe zal herpositioneren wil samen met Bavaria zorgen voor een frisse wind. Concreet willen ze beroep doen op hen om te zorgen voor de productie en ontwikkeling van nieuwe toestellen. Er staan ondertussen al heel wat producten op til dankzij de nieuwe ontwikkelingen op vlak van beeld en geluid. Helaas kan je deze pas volgend jaar bewonderen op de IFA beurs.

loewe bild 5 tv

Verkooppunten van het merk loewe