Zoals de titel van dit nieuwsbericht al doet vermoeden, staat er voor Luxman iets leuks op de ‘planning’. Nu dat ‘leuks’ is niet alleen voor het gerenommeerde merk maar ook voor een belangstellende want Luxman stelt ons namelijk voor aan hun nieuwste vlaggenschip. Een paradepaardje dat komt als vervanger van hun langlopende M-900u die voor het eerst in 2013 werd uitgebracht. De M-10x is de eerste stereo/mono eindversterker in een reeks van producten ter ere van hun 100-jarig jubileum in 2025.

De M-10x eindversterker mag dus gekaderd worden als een eersteklas model, in een zogenaamde ‘next generation’ line-up, die het 100-jarig bestaan van Luxman in 2025 extra in de verf zet. Het merk Luxman werd opgericht in 1925.

“Superbly crafted and with most outstanding sound quality, the M-10x is destined to satisfy audiophiles and music lover’s with its almost limitless loudspeaker drive capability.”

Aldus Luxman. Het design oogt alvast erg fraai én exclusief wat ons betreft. Vermoedelijk zal een ‘gelijkaardige lijn’ doorgetrokken kunnen worden qua ‘sound’. Met de introductie van hun M-10x beoogt Luxman vooral een doelpubliek van muziekliefhebbers, audiofielen, … die intens willen genieten van een uitstekende geluidskwaliteit. Met inbegrip van een bijna ‘onbeperkte luidsprekeraandrijfcapaciteit’.

Typische kenmerken van Luxman’s versterkerontwerpen, zoals onder andere ODNF-circuits, werden volledig geoptimaliseerd. Het werd verder doorontwikkeld door middel van onder andere uitgebreide computersimulaties met maar 1 doel: een aanzienlijke verbetering qua audioprestaties bereiken. Én met succes! Uiteraard na veelvuldige luistertesten en prototypes werd het bovengenoemde realiteit. Tot grote vreugde van Luxman!

Lees ook


Luxman D-10XDe lancering van de D-10X CD-speler van het Japanse Luxman is een feit

 


 

Net zoals de D-10x waar we het eerder al over hadden in dit bericht, is de M-10x ‘gehuisvest’ in een ‘driedimensionaal’ chassisontwerp. Luxman spreekt verder nog over verbeterde en tevens LED-verlichte analoge niveau meters (VU). Dit model is uitgerust met 12 Volt trigger aansluitingen (zowel in- als uitgang) om meerdere versterkers in serie te schakelen bij een thuisbioscoop. Óf om een eenvoudige integratie met geautomatiseerde systemen mogelijk te maken. Klinkt alleen maar als muziek in onze oren.

De eerste leveringen zouden verwacht worden in februari 2022.

Verkooppunten van het merk luxman