Lyngdorf Audio introduceert hun volledig nieuwe high-end audio design luidspreker: de Cue-100. De producent uit Denemarken staat bekend om hun digitale versterkers, geavanceerde meerkanaalsprocessoren en RoomPerfect kalibratie. Ook luidsprekers maken deel uit van het portfolio sinds de start van het bedrijf in 2005.

De Cue-100 is de eerste high-end speaker waarbij een modern Deens design gecombineerd wordt met de nieuwste Purifi luidsprekertechnologie. De toonaangevende Purifi aluminium drivers zijn geïntegreerd in een uniek gevormde kast, afgewerkt in satijn-zwart of satijn-wit met elementen van massief eik.

De Cue-100 van Lyngdorf is verkrijgbaar met een selectie van vijf stoffen bekledingen van Gabriel uit Denemarken. Dit hoogwaardige model is ontworpen en gemaakt in Denemarken. Het is naar eigen zeggen de perfecte luidspreker voor zowel audiofiele liefhebbers als designbewuste muziefanaten.

“With the Cue-100, Lyngdorf Audio wants to make a statement when it comes to sound performance. Since the start of the company 16 years ago, we have never created a loudspeaker in this league, which sets new standards when it comes to design and technology. Our distribution partners have repeatedly asked us to make a benchmark speaker and now it is here, Made in Denmark.”

Aldus Anker Haldan, CCO. Bij het gebruik van de Cue-100 in combinatie met Lyngdorf’s eigen digitale versterkers, wordt de luidspreker gekalibreerd met behulp van RoomPerfect technologie. Zo kan een luisteraar altijd genieten van maximale geluidsprestaties.

Lees ook


Steinway Lyngdorf Model C review

 


 

De Cue-100 is ontworpen als high-end 2-weg luidspreker en kan ook gecombineerd worden met high-end versterkers van andere fabrikanten.

Purifi uit Denemarken heeft nieuwe ‘milestones’ bereikt op vlak van luidsprekertechnologie door woofers met ultralage vervorming te creëren. Met verschillende innovatieve technologieën bereikt Purifi de laagste vervorming en daardoor de hoogste geluidszuiverheid. De meest herkenbare is de ‘Neutral Surround Geometrie’ waarbij de ringvorm bestaat uit afwisselende bergruggen. Lyngdorf’s eigen Air Motion Transformer breidt dit niveau van geluidsprestaties uit naar de hoogste frequenties. Het resultaat? Een uitstekende geluidszuiverheid en een nooit eerder gehoorde detailresolutie.

Gabriel uit Denemarken is één van de toonaangevende stofspecialisten sinds 1851. Gabriel maakt de mooiste stoffen voor meubels, interieurs en akoestiek. Voor de Cue-100 is een allround luidsprekerdoek ontworpen, dat als optioneel accessoire verkrijgbaar is in diverse kleurstellingen waaronder grijs, zwart, blauw (Petrol Blue), groen (Dusty Green) en rood. Het doek is OEKO-TEX STANDARD 100 gecertificeerd. De combinatie van de kast in wit of zwart, basisafwerking in wit, zwart of eiken, en vijf kleuren maakt 24 verschillende combinaties mogelijk.

De eerste exemplaren van de Lyngdorf Cue-100, gemaakt in Denemarken, worden verwacht vanaf maart 2023. Het bedrijf laat weten dat de productie al gestart is (op het moment van schrijven).

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio