My god this looks absolutely stunning, excellent, I can’t wait to try these, weight: 391 gram – very nice, … Het is maar een greep uit de reacties van kijkers op een leuk filmpje dat Meze Audio recentelijk publiceerde op hun YouTube kanaal. Ze lanceren een gloednieuwe gesloten hoofdtelefoon: maak kennis met de LIRIC. Centraal staan Rinaro’s Isodynamic Hybrid Array Driver. Dezelfde drivers als eerder werden gebruikte in de Meze Audio Elite maar dan geoptimaliseerd voor onderweg. Benieuwd?

De LIRIC is naar eigen ontworpen voor audiofielen die urenlang intens willen genieten van hun ‘passie’ (lees: muziek). Zowel binnen als buiten. En de ‘naam’ LIRIC? Die is absoluut niet lukraak gekozen. Dit was een ideale metafoor om het authentieke, levendige en poëtische geluid voor te stellen dat achter dit fraaie silhouet schuilgaat.

“We’ve been wanting to do a portable planar for a while, and following two successful collaborations with Rinaro, it was a natural next step.”

Aldus Antonio Meze, ‘grondlegger’ van Meze Audio. Deze gesloten over-ear hoofdtelefoon maakt de combinatie tussen hoogwaardige materialen, een ergonomisch design met een  moderne afwerking.

De MZ4-driver, die gebruikt wordt in de LIRIC hoofdtelefoon, is doelbewust verkleind om een audiokwaliteit te leveren die vergelijkbaar is met zijn ‘grotere broer’: de Empyrean. Hiervoor werd er weer beroep gedaan op Meze’s ‘partner in crime’: Rinaro die het Phase-XTM-systeem hebben ‘neergezet’. Een technologie die er, kort door de bocht, voor zorgt dat het geluid ruimtelijker en nauwkeuriger klinkt.

Meze Audio geeft een frequentiebereik op van 4 Hz tot 92 kHz en een impedantie van dertig Ohm. De nominale SPL is 100 dB (1 mWatt / 1 kHz). De maximale SPL is meer dan 130 dB. De Liric weegt 391 gram.

De Meze Audio LIRIC bestrijkt een frequentiebereik van 4 Hz tot 92 kHz bij een impedantie van 30 Ohm. De SPL bedraagt 100 dB (1 mWatt / 1 kHz). En dat, zoals tijdens de inleiding al aangegeven, voor slechts 391 gram.

Verkooppunten van het merk meze