Eindelijk: Project Scorpio heeft een naam. De nieuwe Xbox One X zal vanaf november gaming in 4K wereldwijd mogelijk maken.

Dat de console wel van wanten zou weten met 4K HDR gaming aan 60fps, hadden we wel verwacht. Bovendien doet het toestel ook dienst als 4K UHD Blu-rayspeler. Verder vind je er ook Dolby Atmos op terug.

Volgens Microsoft heeft de Xbox One X de meest geavanceerde processor; Scorpio. Ondanks al deze stoere features en technologieën is de X wel de kleinste Xbox ooit. Aan de binnenkant vinden we een custom eight-core CPU op 2,3GHz (dat is meer dan dertig procent sneller dan de Xbox One). Deze GPU bestaat uit 40 custom compute-units die werken aan 1172MHz, zodat de Xbox One X zijn doel van zes teraflops aan processing power kan bereiken. Dit is trouwens veel meer dan de 4,2 teraflops die de PS4 Pro biedt. Over geheugen moet je je ook geen zorgen maken; dat is goed voor 12GB DDR5 aan RAM.

De nieuwe X is compatibel met Xbox One-accessoires en games. Zelfs enkele games van de originele Xbox zijn compatibel.

Volgens Microsoft zou je zelfs geen 4K-tv nodig hebben om te kunnen profiteren van 4K-gaming. De Xbox One X zou zo’n ‘supersampling’ hebben zodat je 4K-games er ook super uitzien op een tv zonder 4K. We zijn benieuwd!

Verkooppunten van het merk microsoft