Klipsch, een tech-gedreven premium wereldwijd audio bedrijf, kondigt voor het eerst vier nieuwe subwoofers aan die zijn ontworpen om de kracht en prestaties van de best verkochte Reference Premiere speakers te evenaren. Klinkt veelbelovend. De hoogwaardige Klipsch Reference Premiere serie subwoofers zijn hyper-efficiënt met de optimale balans tussen versterkervermogen, driver capaciteit en kast volume. Reference Premiere subwoofers bereiken een maximale lage frequentie-extensie met een geweldige output, nauwkeurigheid en snelheid.

De Klipsch Reference Premiere serie subwoofers bestaat in totaal uit vier aangedreven modellen:

  • Klipsch RP-1600SW met 16″ woofer, 1600 Watt piekvermogen;
  • Klipsch RP-1400SW met 14″ woofer, 1000 Watt piekvermogen;
  • Klipsch RP-1200SW met 12″ woofer, 800 Watt piekvermogen;
  • Klipsch RP-1000SW met 10″ woofer, 600 Watt piekvermogen.

Alle modellen maken gebruik van een ‘front-firing spun copper Cerametallic woofer’ die garant staat voor een opmerkelijk lage frequentierespons met minimale vervorming. De ingebouwde, zeer efficiënte versterker heeft een analoog preamp-ontwerp, wat zorgt voor een waarheidsgetrouwe reproductie van het originele signaalpad.

Het klasse D uitgangsstadium zorgt voor een maximale efficiëntie, maximale output en detail. Een nieuwe Aerofoil sleufpoort ontwerp minimaliseert poortgeluid voor onvervormde lage frequenties. De RCA- en WA-2 draadloze ingangen kunnen gelijktijdig gebruikt worden, waardoor een enkele subwoofer aangesloten kan worden op meerdere luidsprekersystemen in een ruimte.

Een krasbestendige ebony vinyl afwerking lijkt op echt hout en bedekt de hele kast terwijl afgeronde hoeken, schokabsorberende rubberen voeten, stalen roosterpalen en een geweven rooster zorgen voor een premium uitstraling en gevoel. Benieuwd hoe zich dat uit in de praktijk? Dan is het absoluut de moeite waard om onderstaande video te bekijken die Klipsch heeft gemaakt, om deze prachtige line-up voor te stellen.

 

De RP-1600SW gaat over de toonbank voor 2.099 euro, de RP-1400SW voor 1.599 euro, de RP-1200SW voor 1.299 euro en ‘last but not least’: de RP-1000SW heeft een adviesprijs van 1.049 euro.

Verkooppunten van het merk klipsch