Sonos lanceert vandaag twee nieuwe smart speakers: maak kennis met de Sonos Era 300 en Sonos Era 100. De Sonos Era 300 is ontworpen voor de meest meeslepende luisterervaring, met een complexe akoestische architectuur en 6 krachtige drivers die het geluid naar links, rechts, naar voren en omhoog sturen voor revolutionaire audioprestaties die luisteraars in het centrum van hun muziek en films in Dolby Atmos plaatsen. De Sonos Era 100 is de geremasterde opvolger van de bestseller Sonos One, met volledig nieuwe hardware en software. Alsook een next-gen akoestisch ontwerp dat garant staat voor een gedetailleerd stereogeluid en een nieuwe look.

Beide speakers zijn afgesteld door prijswinnende artiesten en technici, en bieden nieuwe verbindingsmogelijkheden en verbeterde Trueplay-technologie. Ze zijn ook de eerste speakers die gebouwd zijn volgens Sonos’ nieuwe verantwoorde designnorm, met inbegrip van een lange levensduur, energiebesparende technologieën en de toepassing van PCR (post-consumer recycled) materiaal. De Sonos Era 300 en de Sonos Era 100 zijn wereldwijd verkrijgbaar vanaf 28 maart 2023 voor respectievelijk 499 en 279 euro.

Wat betreft de Sonos Era 300, de speaker is ontworpen voor ruimtelijk geluid en kan ook gebruikt worden als home cinema-achterspeaker in combinatie met de Arc of Beam (Gen 2) voor een optimale Dolby Atmos-beleving. Sonos heeft nauw samengewerkt met een community van toonaangevende artiesten en content creators om de Era 300 nauwkeurig af te stemmen, zodat luisteraars kunnen genieten van geluid dat rechtstreeks uit de studio komt en precies klinkt zoals de artiest het bedoeld heeft.

Sonos Era 300

De Sonos Era 100 heeft is voorzien van een nieuw design, met inbegrip van nieuwe hardware waaronder een nieuwe mid-woofer voor een gedetailleerd stereogeluid. Daarnaast is de Era 100 de eerste speaker die gebouwd is volgens de nieuwe verantwoorde designnorm van Sonos, waardoor het apparaat langer meegaat en minder impact heeft op het milieu. Of de Era 100 en Era 300 duurzaam zijn? Absoluut!

Sonos Era 100

“Era is de nieuwe generatie smart speakers. Die belichaamt ons streven naar innovatie in geluid, verantwoord design en een hechte samenwerking met artiesten en content creators.”

Aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. In een tijd waarin lawaai en achtergrondgeluid continu aanwezig zijn, is luisteren belangrijker dan ooit. Het is onze visie om van luisteren een beleving boordevol gevoel te maken en om onze klanten te helpen zich blij en energiek te voelen door middel van hun favoriete muziek- en audiocontent.

Over het algemeen zijn de Sonos Era 300 en de Sonos Era 100 voorbeelden van Sonos’ voortdurende streven naar innovatie in geluid, verantwoord design en nauwe samenwerking met artiesten en content creators om een uitbundige luisterbeleving te creëren die de belofte van ruimtelijke audio waarmaakt.

Wil je meer weten over de Sonos Era 100 en/of Era 300? Dan is de website van Sonos een goed vertrekpunt. De fabrikant voegt er ook nog aan toe dat het vanaf 28 maart 2023 ondersteuning voor ruimtelijke audio toevoegt aan Apple Music. Apple Music met ruimtelijke audio is beschikbaar op de Sonos Era 300, Arc en Beam (Gen 2) en plaatst luisteraars in het middelpunt van hun muziek met een steeds groeiende catalogus van nummers en deskundig samengestelde afspeellijsten met bekende artiesten uit alle genres.

Verkooppunten van het merk sonos