Panasonic TX-L65WT600: Test
In de praktijk
Vooraleer je van start gaat met de test van een Ultra HD-toestel als zijnde deze Panasonic heb je de keuze om sceptisch tegenover dit soort tests te gaan staan of niet. Waarom openen we met deze zin vraag je je af? Namelijk, hoe zit het met de plannen van zenders om in deze veel hogere kwalitatieve standaard uit te gaan zenden? Zijn er eigenlijk al plannen? Laten we je even snel duidelijk maken dat dat niet alleen de reden is waarom je eigenlijk de aanschaf van dergelijk toestel zou moeten overwegen. Het is niet zo dat een Ultra HD-toestel niets kan aanvangen met SD- of Full HD-input die hij krijgt via Scart, HDMI en de Digibox. Voor deze Panasonic kunnen we jullie vertellen dat er een geweldige omzetting gebeurd waardoor je een cristal clear beeld voor je ogen geprojecteerd krijgt. En nu geen gezever maar die Intelligent Frame Creation is echt wel superieur.
In de haast ongewijzigde menu, die in onze ogen al super overzichtelijk en makkelijk te gebruiken was, vinden we de mogelijkheid terug om een 1080p bron enkel door duplicatie van pixels te upscalen naar 2160p. In het verleden zou dit een interessante zijn, was het niet dat de upscaling die Panasonic doet door nieuwe pixels te genereren van superieure kwaliteit is.
In het verleden waren Full HD en zeker SD beelden op dergelijk grote beelddiagonalen wel eens als onscherp en niet gedetailleerd ervaren. Dankzij de omzetting van Full HD- naar Ultra HD-beelden krijgen ze een heel nieuwe dimensie. Om dan nog maar te zwijgen over de output wanneer we het toestel voorzien van authentieke 4K-input. Oke, op dit moment is die input eigenlijk nog een beetje toekomstmuziek. Of je moet thuis bezig zijn met hoogwaardige opnameapparatuur in de stijl van Canon C500 camera’s of Red toestellen. Maar vergis je niet, zelfs de beste GoPro actiecamera zet tegenwoordig al beelden neer in deze resolutie.