Samsung slaat de handen in elkaar met Hisense en TCL om een heuse QLED Alliance te vormen. Zo wil het merk extra sterk concurreren met OLED.

Eerst moeten we nog even ophelderen wat QLED nu precies is. Vroeger stond dit voor een recente displaytechnologie met quantum dots waarbij de pixels zelf licht geven. Dit is dus vergelijkbaar met OLED. Nu staat QLED bij Samsung echter voor lcd-led tv’s die gebruik maken van een quantum dot-filter. Dat is dus een verbeterde versie van lcd-techniek.

OLED groeit en groeit, dus wil Samsung actie ondernemen. Aangezien grote naam als Sony, Panasonic en Philips allen inzetten op OLED, kijkt iedereen een beetje afwachtend naar Samsung. Met QLED zet Samsung dus vooral een marketingterm in die de consument ook naar hun segment moet lokken. Samen met Hisense en TCL vormt het merk nu dus de QLED Alliance. Deze samenwerking betekent dat de drie samen zullen werken aan de standaardontwikkeling en de term ‘QLED’ gebruiken bij nieuwe producten. Wanneer we dit voor het eerst gaan zien, is nog niet duidelijk.