Steinway-Lyngdorf heeft groot uitgepakt op de Integrated Systems Europe (ISE) in Amsterdam dit jaar. Ze hadden 3 ruimtes om hun gloednieuwe producten te tonen.
De nieuwigheden? De nieuwe Model B luidspreker en processor P100. De luidspreker bevat technieken van het Model D: ook hier maken ze gebruik van fiberglas bas luidsprekers die speciaal werden ontworpen.
De bezoekers van de ISE konden voor de allereerste keer de Stinway-Lyngdorf Model B zien en beluisteren en dit in combinatie met de splinternieuwe SL P100 processor. Deze processor volledig digitaal en heeft standaard ingebouwde RoomPerfect™.
Lyngdorf Audio kondigde op de ISE een nieuwe TDAI 3400 versterker/processor en FR-1 Full Range luidspreker aan. De TDAI 3400 is de meest uitgebreide versterker/processor combinatie die men kan kopen. Ze heeft 2 x 400 watt vermogen en ongelooflijk veel instelmogelijkheden.
Ze heeft 7 digitale inputs, een gebalanceerde AES/EBU aansluiting zodat iedereen kan genieten van een zeer goede digitale connectie op studio kwaliteitsniveau, en een USB-input zodat de digitale bronnen die opgeslagen zijn op externe bronnen optimaal geconnecteerd kunnen worden.
Er is ook een extra optie verkrijgbaar: een HDMI-module die 4K ondersteunt. Deze is uitgevoerd met 3 HDMI-inputs en 1 HDMI-output. Eigen muziek kan uiteraard ook afgespeeld worden via de netwerk- of USB-aansluiting dat gebruik maakt van DLNA of UPnP ondersteunende opslag.
De FR-1 processor zorgt voor een open en mooi geluid zonder vervorming. Ze hebben een luidspreker ontwikkeld met een grotere behuizing dan de MH-2 luidspreker. Voor mensen die een elegante oplossing zoeken voor stereo en home-cinema is dit een goede keuze.

Verkooppunten van het merk lyngdorf