Een superieure audio gecombineerd met een uitzonderlijk comfort ‘over het oor’. Inclusief een sprankelende helderheid van onder andere telefoongesprekken die je thuis, op het werk of onderweg voert. Tot zover de ‘wervelende’ tekst van Technics omtrent hun EAH-A800 draadloze hoofdtelefoon die ze introduceren. Een koptelefoon die voorzien is, van hoe kan het ook anders: bluetooth en actieve noise cancelling (ANC). Máár iets dat dit model wel zeer exclusief maakt: de batterijduur. Dankzij de EAH-A800 van Technics kan je tot wel 50 uur lang genieten van je favoriete muziek met ANC ingeschakeld. Sounds impressive!

Technics EAH-A800

De ‘oorschelpen’ van dit exemplaar zijn voorzien van een zogenaamde ‘PEEK/Polyurethaan 3-Layer Diaphragm’ 40 mm driver en een akoestische ‘controlekamer’. In die laatste zal de lucht bijvoorbeeld zodanig gestuurd worden dat de driver kan ‘presteren’ in optimale omstandigheden. Perfect om jezelf te verliezen in alle weergaloze tonen die je favoriete muziek jou te bieden heeft.

En dat laatst wordt mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van LDAC. Dit staat synoniem voor een compromisloze geluidskwaliteit. 24 bit en 96 kHz bij een ‘LDAC bluetooth’ verbinding? Check!

“A Heritage of Excellence. Indulge in Superior Sound.”

Technics spreekt over ruisonderdrukking, zie actieve noise cancelling van hierboven, die toonaangevend zou zijn. Gezien er de combinatie wordt gemaakt van hun Dual Hybrid feedforward/feedback noise cancelling ‘systeem’ en analoge/digitale verwerking kan dat ook niet anders.

Ze zijn ontworpen met het oog op een langdurig gebruik. Met een batterijduur tot wel 50 uur is dat ook niet zo vreemd. Er is extra aandacht gegaan naar het comfort. De designers hebben geopteerd voor gedempte, superzachte oorkussens die de druk gelijkmatig verdelen zodanig dat lange luistersessies geen probleem vormen.

Om de lancering van dit model kracht bij te zetten, maakte Technics deze leuke video waarin je heel wat ontdek over deze hoogwaardige hoofdtelefoon die wel erg fraai oogt.

Deze Technics EAH-A800 hoofdtelefoon zal binnenkort verkrijgbaar worden voor een adviesprijs van 349 euro. Een belangstellende zal de keuze hebben tussen een zwarte of witte afwerking.

Verkooppunten van het merk technics