Sony laat weten dat er een firmware-update zit aan te komen voor hun hoogwaardige HT-A7000 soundbar die ze vorig jaar voorstelden aan het grote publiek. Indien deze update uitgevoerd zou worden, dan zal 360 Spatial Sound Mapping beschikbaar worden. We kunnen stellen dat dit een technologie betreft die het voor producers mogelijk maakt om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Hierbij kunnen elementen als de positie, afstand en hoek ten opzichte van de audiobron worden meegenomen in de geluidsopnamen. Wat het jou oplevert als trotse eigenaar van de HT-A7000? Jij kan je geliefkoosde muziek beleven, net alsof je in het midden van de actie zit. Je krijgt pas ‘toegang’ tot deze innovatieve functie door deze aan te sluiten op Sony’s nieuwe SA-RS5 en SA-RS3S draadloze achterspeakers.

Door gebruik te maken van Sound Field Optimization kan de hoogte én positie van elke speaker gemeten worden op ingenieuze wijze. Daarna worden er geluidsgolven de ruimte ingestuurd die ‘fantoomluidsprekers’ creëeren. Deze staan in voor het complete 360°-sound. Zo kunnen geluiden van bijvoorbeeld wind of dieren uiterst realistisch waargenomen worden. Dankzij het ‘geoptimaliseerde geluidsveld’ dat er ruimtelijk en breed is.

Bovendien is Acoustic Center Sync beschikbaar voor de HT-A7000 soundbar in combinatie met een compatibele televisie uit het BRAVIA XR portfolio. Dit maakt het mogelijk om de ‘geluidsoutput’ van de tv én soundbar te verbeteren. Hierdoor zijn dialogen, stemgeluiden en instrumenten direct hoorbaar vanuit het scherm. Met inbegrip van een hoogwaardig surroundgeluid.

Lees ook


Sony HT-A7000Geluid van alle richtingen met de Sony HT-A7000

 


 

Ons lijkt dit alvast een mooie toevoeging te zijn die vermoedelijk erg geapprecieerd zal worden door mening muziek- en filmliefhebbers. Sony laat verder nog weten dat de SA-RS5 draadloze achterspeakers verkrijgbaar zullen worden vanaf de aankomende zomer (2022) in de Benelux. Deze zullen over de toonbank gaan voor een adviesprijs van 800 euro.

Verkooppunten van het merk sony