The wait is over: the Chord Electronics 2yu is now shipping worldwide. Of beter vertaald naar het Nederlands: het wachten is voorbij want de 2yu is vanaf nu leverbaar. Zo klinkt het op de Facebook pagina van Chord.

De 2yu, een digitale interface voor de 2go waarmee het mogelijk wordt gemaakt een standalone streamer te creëren. De Britse audiofabrikant maakte eerder al de 2yu wereldkundig, maar nu kondigt het officieel aan dat de 2yu effectief verkrijgbaar zal worden.

“2yu is a digital interface that connects with 2go to become a standalone network bridge, bringing our award-winning streaming tech to DACs and DAC-equipped devices everywhere.”

Het voordeel van de 2yu is dat dit ‘toestel’ kan aangesloten worden op eender welke DAC, zelfs op de Chord Electronics M-Scaler.

De 2yu beschikt over een ‘verwerkingskracht’ van 2.000 MIPS (million instructions per second), een geïntegreerde sample rate-converter en een ‘low-jitter audio phase lock loop’. Daardoor is de 2yu uiterst flexibel waardoor ie inzetbaar is bij verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld maar aan een discrete Roon-streaming vanop afstand. Het ‘duo’ kan  aangesloten worden op een ethernet-poort zodat er gestreamd kan worden naar een ander ‘systeem’ in elke kamer.

Net als 2go wordt ook de 2yu met de hand gemaakt in het Verenigd Koninkrijk in een hoogwaardige aluminium-afwerking. Hierbij worden dezelfde productieprocessen gehanteerd die inherent zijn aan alle Chord Electronics-producten.

Benieuwd wat de 2yu kan betekenen 4yu (for you)? Ga dan zeker eens langs bij een winkel in jouw buurt en ontdek de mogelijkheden. Wil je in tussentijd alvast eens kennismaken met alle verder details van de 2yu? De website van Chord vertelt er je graag alles over.

Verkooppunten van het merk chord-electronics