Wanneer we zeggen ‘Hifi Corner Trading‘ zal er vermoedelijk iets minder snel een ‘belletje’ gaan rinkelen dan als we zouden zeggen: Lyngdorf Audio of Steinway Lyngdorf. Toch is er één gemeenschappelijk item: Hifi Corner Trading distribueert beide merken. Alsook Bec Akustik, C SEED, ProAc en Sugden. Tijdens de 2022-editie van het Dutch Audio Event werden de twee eerdergenoemde merken vertegenwoordigd. Wie al vaker op het DAE aanwezig was, weet dat de enige echte Peter Lyngdorf niet kan ontbreken om alle sessie in goede banen te leiden. In samenwerking met Hifi Corner Trading.

Ook dit jaar was hij te gast in Eindhoven. Het is zo dat de geschiedenis wordt gemaakt door individuen en vernieuwers. Creatieve mensen bepalen de toekomst, ook zo iemand is Peter Lyngdorf met het volgende moto: als je echt vooruitgang wil maken, moet je bestaande technologieën in vraag willen stellen en alles opnieuw bedenken.

Bezoekers die aanwezig waren in de ruimte van Lyngdorf Audio en Steinway Lyngdorf, konden het antwoord op deze vraag zelf ervaren met eigen oren. Wij omschreven het eerder in ons beurslag met een term als ‘adembenemend’. Aan de ene kant van de zaal stond een Steinway Lyngdorf Model A systeem met de Model P-100 processor, Model A-2 vier-kanaalsversterker en twee Model A vloerstaande speakers te spelen. Gastheer Peter Lyngdorf, die mee aan de ‘wieg’ stond van de Deense merken, zorgde voor de nodige muziek. Belangrijk om te vermelden: Peter stond niet alleen aan de ‘wieg’ van deze hoogwaardige Deense merken die ‘spelen’ in het premium segment, maar ook aan die van onder andere DALI en Argon.

Aan de andere kant van de zaal konden bezoekers kennis maken met het imposante Lyngdorf Audio Line Source systeem. Als er wordt gesproken over een muzikaal hoogtepunt op het Dutch Audio Event, dan zou Lyngdorf Audio en Steinway Lyngdorf absoluut in de top 3 staan.

Uiteraard kunnen we hier nog veel meer over schrijven, maar als je echt tot in detail wil gaan, dan laat je veel beter Peter Lyngdorf aan het woord. In de volgende video, die we speciaal voor jullie hebben gemaakt, laten we hem vertellen over zijn passie. Met in het verlengde: het indrukwekkende Line Source systeem van Lyngdorf Audio. Klaar om je ogen én oren te plezieren?

Verkooppunten van het merk lyngdorf-audio