See it all, feel it all. Here and now. Het zou een emotionele quote kunnen zijn uit een monoloog van jouw favoriete film of serie. Maar nee, dat is het deze keer niet. Maar wat is het dan wel? Zoals je misschien al kon raden, zeker omdat het hier om een review van een televisie gaat, zijn dit één van de ‘eerste woorden’ die werden uitgesproken toen Panasonic begin dit jaar op de proppen kwam met hun JZ2000 4K OLED tv in twee schermformaten: 55” en 65”. Een beloftevolle voorstelling die de lat voor het reviewen van een dergelijk exemplaar alleen maar hoger legt. Dit vlaggenschipmodel staat volgens de welbekende fabrikant, van onder andere hoogwaardige televisies, voor alles wat ze met hun merk willen bereiken. In deze review staat de Panasonic TX-65JZ2000E OLED 4K centraal. Weliswaar in een formaat van 65 inch (165 cm). 

Panasonic TX-65JZ2000E OLED review 4K televisie

Design

Qua design is dit alvast een echte streling voor het oog. Met dank aan het ontwerp dat zeer smal is opgevat. Erg impressionant. Zeker als je weet dat Panasonic ook wel de nodige aandacht heeft besteed aan het geluid dat op een mooie manier werd verweven met het design (later in deze review meer daarover). Iets dat bij andere merken soms nog teveel ‘onder de radar’ blijft.

Nog een andere ‘plus’ van Panasonic’s TX-65JZ2000E OLED 4K TV: een draaibare voet. Op die manier kan de televisie eenvoudig gedraaid worden, afhankelijk van de kijkpositie. 

In mijn opstelling was deze ‘feature’ misschien minder van toepassing omdat je vanuit (bijna) elke hoek het beeld zeer goed kon zien. Al zal een belangstellende, die het toestel wel wil draaien, rekening houden met voldoende ruimte achter de televisie. 55” of 65” is immers niet niks.

Nog de moeite waard om te vermelden: de bijgeleverde afstandsbediening gaf meteen een stevige en robuuste indruk. Net zoals het scherm.

Aansluitingen

Grofweg kan men stellen dat Panasonic zich, met de komst van hun JZ2000 4K televisie, focust op twee doelgroepen. Enerzijds gamers en anderzijds iedereen die gewoon van ‘plug & play’ houdt, zonder gedoe met uitgebreide en veelvuldige instellingen etc. Mezelf reken ik graag tot die tweede. Al is gamen, zo nu en dan, ook wel eens leuk natuurlijk. Al zeker in 4K, 120 Hz.

Lees ook


Panasonic 55 GZ2000Review: Panasonic 55 GZ2000, een top OLED TV met veel mogelijkheden

 


 

In ieder geval, terug naar die aansluitingen want daarmee weet Panasonic beide doelgroepen te plezieren. In totaal zijn er 4 HDMI poorten beschikbaar waarvan 2 die ondersteuning bieden voor HDMI 2.1. Dit staat synoniem voor een lage invoervertraging, Variable Refresh Rate (VRR) en een High Frame Rate (HFR). 4K bij 120 Hz: check.

Verder is er nog een CI+ slot, ethernet poort, mini jack ingang, optisch digitale uitgang, 3 USB poorten (waarvan 1 USB 3.0) en twee satelliet ingangen beschikbaar.

Let’s get going

Na een eerste ingebruikname die vlot verlopen was, valt de eigen ontworpen smart tv interface meteen op. Hij viel gelukkig niet alleen op, maar tegelijkertijd erg in de smaak. Er was een uitstekende integratie met mijn favoriete apps zoals YouTube en Netflix. Maar ook andere apps zoals Rakuten, Prime Video, .. worden ondersteund. Inclusief een vlotte bediening? Jazeker.

Nog een leuke extra feature die ik al snel ontdekte: Panasonic Easy Mirroring. Dankzij een handige smartphone app wordt het mogelijk gemaakt om heel eenvoudig foto’s of video’s te delen vanaf je smartphone op het beeldscherm van 65 inch (in mijn geval). Met dank aan Screen Mirroring. Helaas geen ‘Chromecast toestanden’ dus ik zou er zelf, eerlijk gezegd, geen stream mee ‘doorsturen’. 

De keuze wat betreft apps is misschien niet zo uitgebreid als die van de Sony BRAVIA XR-65A80J die ik bijvoorbeeld eerder onder de loep mochten nemen. Maar toch, meer dan voldoende.

Wat ook wel de moeite waard is: de remote. Ik zou dit het best kunnen benoemen als een ‘uit de kluiten gewassen’ afstandsbediening. Klinkt misschien negatief, maar dat is het zeker niet. Deze voelt zeer robuust aan met toetsen die eenvoudig ‘ingedrukt’ kunnen worden. Erg prettig. Wil je snel apps starten zoals ​​Netflix, YouTube, Rakuten TV en Prime met 1 druk op de knop? Dan zijn de 4 sneltoetsen uitermate geschikt.

Uit al het bovengenoemde is het overduidelijk dat Panasonic niet gaat voor massa’s toeters en bellen. Eerder voor goed werkende functies die echt relevant en nuttig zijn voor de eindgebruiker. Getuige daarvan bijvoorbeeld het CI+ slot voor digitale tv, de satellietaansluiting, Easy Mirroring, …

Beeldkwaliteit

Dan, waarschijnlijk één van de belangrijkste aspecten in deze review: de beeldkwaliteit. Voor het scherm heeft Panasonic geopteerd voor een uniek Master HDR OLED Professional Edition Paneel dat, naar eigen zeggen, een ongeziene OLED kwaliteit aflevert. Iets waar ik zeer over te spreken ben. Zeker na het uitgebreide testen.

Panasonic TX-65JZ2000E OLED review 4K televisieDe ingebouwde processor (HCX Pro AI) van Panasonic blinkt werkelijk uit in zijn klasse. Dit exemplaar is zo bijvoorbeeld ontwikkeld dat hij zelfs herkent wat er op het beeld verschijnt. Hierdoor worden automatisch instellingen aangepast en geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld een sportwedstrijd.

Gaande van een zwarte scène naar verkeerswit in 1 ‘vingerknip’. Zonder maar 1 steek te laten vallen. Na het bekijken van verschillende type content (televisieseries, films, …) kon ik maar tot 1 conclusie komen: de beeldkwaliteit is absoluut van een ongezien niveau. Ook de ‘kleurbeleving’ zat het echt top. Perfect voor de meerwaardezoeker die houdt van simpliciteit en degelijkheid. Zonder al te veel ‘tierlantijntjes’.

Combineer dat met twee HDMI 2.1 aansluitingen die een beeld ondersteunen in 4K tot 120 Hz en je komt uit op de TX-65JZ2000E OLED 4K televisie van Panasonic. Ideaal voor gaming.

Geluidskwaliteit

En dan een ander aspect waar andere merken soms al eens de mist durven in te gaan: het geluid. Nu ja, de ‘mist ingaan’ is misschien verkeerd uitgedrukt. Maar laat ons zeggen dat niet alle fabrikanten voldoende aandacht besteden aan het geluid. Misschien omdat ze ervan uitgaan dat de consument al een bestaand systeem heeft of van plan is om een surround systeem neer te zetten. Maar als je houdt van eenvoud, dan zit je met de Panasonic TX-65JZ2000E vrij goed.

Naast de ‘klassieke’ naar voor gerichte luidsprekers, heeft dit model opzij gerichte speakers voor een totaal van zeven kanalen. Samen met nog een geïntegreerde woofer. In zijn totaliteit is dat goed voor zo’n 125 Watt aan vermogen.

Eerlijk gezegd was het best wel indrukkend om hiernaar te luisteren. Je zou het niet verwachten van een ‘normale tv speaker’. Mijn verwachtingen werden meer dan ingelost. Panasonic wist me aangenaam te verrassen. Net als de beeldkwaliteit hebben de product designers ook hier weer de nodige aandacht aan geschonken om het echt ‘af te maken’.

Lees ook


Panasonic RZ-S500W reviewReview: de Panasonic RZ-S500W in-ears staan garant voor eindeloos muzikaal genot verpakt in een licht én comfortabel ontwerp

 


 

Begrijp me niet verkeerd. Het zal natuurlijk nooit een surround systeem of dergelijke vervangen in mijn ogen. Maar de TX-65JZ2000E kan er toch wel aardig wat van. Oh ja, had ik al verteld dat Dolby Atmos ondersteund wordt om je helemaal onder te dompelen?

Wat we het nog niet over hebben gehad: om te zorgen voor de perfecte geluidsinstelling krijg je bij het instellen van de tv een volledig installatiemenu om afstanden tot muren of objecten in te geven. Alsook de kijk- en luisterafstand. 

Wil je nu meer weten over hoe dit precies in elkaar zit? Dan kan je dit interessante filmpje van Panasonic bekijken waarin alles omtrent het geluid haarfijn wordt uitgelegd.

Conclusie: in huis halen of niet?

Panasonic zet hier echt een ‘huzaren stuk’ neer op vlak van beeldkwaliteit en toont aan dat het nog meer uit een OLED paneel kan halen. Voor mij was dit echt een streling voor het oog. De kleuren spatten van het scherm. Het perfecte contrast tussen ‘zwart en witte gebieden’ incluis. Verder was de tv voorzien van ARC ondersteuning wat ervoor zorgt dat hij ook perfect kan aansluiten met bijvoorbeeld een bestaand surround systeem in jouw woonkamer.

Panasonic TX-65JZ2000E OLED 4K

8.4

Prestaties

9.0/10

Functionaliteit

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

8.0/10

Design

8.0/10

Pros

  • Unieke beeldprocessor voor een uitmuntende beeldkwaliteit
  • Eenvoudige bediening

Cons

  • Easy Mirroring is niet hetzelfde als Google Chromecast
  • Maar 2 HDMI 2.1 aansluitingen
Verkooppunten van het merk panasonic