Maak kennis met één van de nieuwste geïntegreerde versterkers van Accuphase: de E-4000. Dit model speelt in de klasse AB, net zoals zijn ‘voorloper’: de E-480. Qua opties heeft een belangstellende de keuze tussen een DAC-module en phono-module. De eerste levering worden deze maand (januari 2023) verwacht.

De E-4000 geïntegreerde versterker is een logisch gevolg van de afzonderlijke versterkertechnologieën die Accuphase rijk is. Het voorversterkergedeelte is voorzien van een revolutionaire AAVA-volumeregeling met ANCC. Dit zorgt ervoor dat het geluidsbeeld altijd levendig klinkt. Zelfs bij hogere volumes. Het eindversterkergedeelte maakt gebruik van een gebalanceerde transmissie om de ruisonderdrukking tot het uiterste te drijven.

De E-4000 is uitgerust met een viervoudige parallelle push-pull configuratie van eindtransistors. Deze worden aangestuurd in de klasse AB. Zo wordt elk laatste beetje potentieel uit de luidsprekers gehaald. Zo worden ‘soundscapes’ gerealiseerd waarbij de kleinste nuances, die origineel zijn opgenomen, hoorbaar zijn.

Een 4-voudige parallel push-pull configuratie van eindtransistoren is aangebracht (klasse AB). Er wordt een uitgangsvermogen gerealiseerd van 180 Watt bij 8 Ohm of 260 Watt bij 4 Ohm. De versterkingstrap voor het vermogen is geconfigureerd als een instrumentatieversterker. Beveiligingscircuits met MOS-FET schakelaars zijn geïntegreerd. Op vlak van specificaties: de dempingsfactor is 800. De krachtige voeding met massieve ringkerntransformator beschikt over een hoog rendement.

Als het gaat om connectiviteit zijn er 2 gebalanceerde (XLR) en 5 ongebalanceerde lijningangen (cinch) aansluitingen. Een phono- of DAC-module is optioneel.

Verkooppunten van het merk accuphase