Tijdens CES 2023 heeft Sony hun hun nieuwste initiatieven getoond rondom het thema Moving People Forward. Sony’s booth focuste zich op het uitbreiden van entertainment door middel van verschillende technologieën en initiatieven met betrekking tot de metaverse en mobiliteit. Alsook de samenwerking met creators. Als milieu-initiatief zijn enkele panelen van de stand gemaakt van Original Blended Material. In dit nieuwsbericht zetten we graag de hoogtepunten op een rijtje, die natuurlijk relevant zijn voor onze lezers.

Portable Volumetric Capture

Sony heeft een prototype getoond van een nieuw systeem dat geanimeerde 3D-reconstructies van mensen, voorwerpen en ruimtes met lage latentie op elke locatie kan vastleggen en verspreiden. Voor het systeem zijn slechts zeven sensoren nodig. Op die manier kan het overal snel opgesteld worden. Tevens voldoet dit aan de vraag naar live 3D-videodistributie. Bezoekers konden genieten van een 360-graden beeld van Manchester City spelers in een 3D metaverse ruimte. Niet alleen via tablets maar ook via Sony’s Spatial Reality Displays.

Sony CES 2023

Spatial Reality Display

De fabrikant onthulde een 27″ prototype van het Spatial Reality Display (SR Display) dat de wereld weergeeft met ruimtelijke 3D-beelden. Het grotere schermformaat maakt de weergave van objecten mogelijk op ware. Tijdens het event werd het SR Display gebruikt om in een virtuele ruimte grafische 3D-content te tonen met toepassingen op verschillende gebieden: architectuur, computerondersteunend ontwerp (CAD), augmented reality (AR) en Point Cloud data.

Previsualization Powered by ‘mocopi’

Previsualisatietechnologie werd gedemonstreerd met behulp van Sony’s mobiele motion capture-systeem ‘mocopi’. Hiermee kunnen creators hun camerawerk en karakterposities controleren met VDF-montage in de preproductiefase. Op de monitor wordt een CG-model getoond dat in real-time gesynchroniseerd wordt met de beweging van een uitvoerend model. Deze technologie draagt bij aan een gestroomlijnde productie workflow waardoor creators de productie in een vroeg stadium kunnen simuleren? Iets wat de kwaliteit van hun werk alleen maar ten goede komt.

PlayStation VR2

De PlayStation VR2 (PS VR2) is een revolutionaire virtual reality-headset die werkt met PlayStation 5. Het staat garant voor een nieuwe gaming-ervaring. De PS VR2 bevat verbeterde 3D audio en Eye-Tracking-technologie. Evenals een breed scala van andere functies die gamers helpen om zich volledig onder te dompelen in het spel. Het is naar eigen zeggen een must-have voor elke gamer die op zoek is naar een meeslepende game-ervaring. Daarnaast is het ook mogelijk om de headset te gebruiken in combinatie met de PS VR2 Sense Controller.

Verkooppunten van het merk sony