Ontdek de DP-1000 van hét wereldwijd gekende Accuphase: een hoogwaardig loopwerk dat perfect geschikt is voor zowel CD’s en SACD’s. Daarmee zet het Japanse audiomerk van topniveau een klassevol SACD/CD loopwerk ‘in the picture’, volledig in hun gekende huisstijl die door menig audioliefhebbers, audiofielen, … altijd in de smaakt valt. Vermoedelijk zal dat bij de DP-1000 niet anders zijn. Accuphase omschrijft dit model als een echte ‘mijlpaal’ in hun 50-jarige zoektocht om het perfecte loopwerk te creëren.

De ‘SA-CD/CD drive’ van de DP-1000 is gemaakt van uiterst stijf aluminium dat zeer nauwkeurig gefreesd is. Iets dat het geluidsbeeld alleen maar ten goede komt. Er zijn in totaal twee ringkerntransformatoren die instaan voor de systeem- en signaalverwerking.

 

Een aluminium voet van 12 millimeter dik. Dat is waar het loopwerk zelf op rust. Er wordt gebruik gemaakt van een borstelloze motor (contactloos) die zorgt voor een maximale ‘souplesse’. Hierdoor worden onder andere trillingen tot een minimum beperkt. Voor het materiaal van de ‘kast’ heeft Accuphase gekozen voor natuurlijk nerfhout met een spiegelafwerking.

Lees ook


Accuphase stelt nieuwste DP-570 MDS Super Audio CD-speler voor

 


Wat betreft connectiviteit heeft dit SACD/CD loopwerk een digitale coaxiale cinch-uitgang aan de achterzijde. Samen met nog een HS-LINK connector.

“The DP-1000 is the culmination of Accuphase’s 50-year pursuit of creating the ideal transporter. This high-rigidity, high-precision drive is equipped with a silent and elegant disc loading mechanism.”

Accuphase geeft aan dat er ‘instelbare afspeellijsten’ zijn zodanig dat je kan genieten van jouw favoriete muziek in een bepaalde volgorde die jij kiest. Als dat niet handig is?

Daarnaast wordt er nog uitgepakt met enkele technologische verbeteringen. Hieronder mogen we een laag zwaartepunt en een versterkt frame verstaan. De DP-1000 is naar eigen zeggen het ideale belevingsapparaat om stil en nauwkeurig gegevens te lezen. Al dan niet van een (SA)CD.

Het is nog niet duidelijk wanneer de DP-1000 Accuphase leverbaar zal worden. Maar wat wel al zeker is, is het feit dat een belangstellende rekening zal moeten houden met een adviesprijs van om en bij de 21.500 euro.

Meer weten? Je ontdekt hier alles over de DP-1000.

Verkooppunten van het merk accuphase