Anker’s Nebula Capsule is een draagbare, op soda-can geïnspireerde beamer, heeft een ingebouwde Android-achtige slimme app store en kan worden gebruikt als speciale Bluetooth-luidspreker.

De tweede generatie versie, de Nebula Capsule II, lijkt de beeldprestaties te verbeteren met een hogere resolutie (HD 720p in plaats van 480p) en het dubbele van de piekhelderheid (200 lumen). Anker zegt dat interne upgrades ook de audio hebben verbeterd.

Op het Android TV smart-platform van de nieuwe Capsule komt deze keer de Google Assistent-stembesturing, zodat gebruikers ‘OK Google’ kunnen zeggen (of op de mic-knop van de afstandsbediening drukken) en hem vragen om inhoud te vinden, vragen te beantwoorden of bijvoorbeeld dimlichten in te stellen.

Het belooft drie uur aan videoweergave of 30 uur Bluetooth-luidspreker op één lading, wat twee en een half uur kost om volledig op te laden via de USB-C-oplaadpoort.

Net als de eerste versie, zal de Nebula Capsule II eerst op Kickstarter verschijnen, en het plan is om begin volgend jaar te verzenden. Super Early Bird-supporters kunnen al een Capsule II bestellen voor $349.