Cambridge Audio heeft een opvolger aangekondigd voor hun reeds bestaande CXN V2. Maak kennis met de CXN100 netwerkspeler. Wanneer je beslist om deze telg aan te kopen, gaat jouw hifi-systeem zeer zeker een mooie toekomst tegemoet. Met zijn netwerkfunctionaliteiten kunnen firmware-updates uitgevoerd worden via de StreamMagic-app. Daardoor kan jij als gebruiker altijd profiteren van de nieuwste functies.

Cambridge Audio CXN100Het eerste wat opvalt aan de CXN100 is het grote hi-res kleurenscherm, perfect voor het tonen van albumhoezen. De volumeregeling is vernieuwd, met een ‘tactiele respons’ die het bedienen nog eenvoudiger maakt. Binnenin heeft Cambridge Audio alles naar een hoger niveau getild met de nieuwe ESS ES9028Q2M SABRE32 DAC en Gen 4 StreamMagic-module. Alles is vakkundig afgestemd. Vereenvoudigde schakelingen zorgen voor een nog zuiverder signaalpad. Dit resulteert in een ongeëvenaarde geluidskwaliteit. Aldus de fabrikant.

“We shouldn’t have favourites but CXN100 is something else. Hi-fi specialists and our listeners alike loved its predecessor CXN V2 – just wait until they hear this.”

Het interne circuit van de CXN100 is opnieuw ontworpen om de ESS ES9028Q2M SABRE32 DAC maximaal tot zijn recht te laten komen. Op die manier komt er niets tussen jou en de originele opname. Het resultaat? Een warmte, diepte en nuance die niet vaak geassocieerd wordt met digitale audio.

Als het ‘hart’ van de CXN100 de DAC is, dan is de StreamMagic Gen 4-module zijn brein. Deze module draait op het ‘custom made’ streamingplatform en de app van Cambridge Audio. Deze laatste is geperfectioneerd gedurende meer dan een decennium. Een luisterervaring om niet te vergeten? Dat zeker.

Vroeger werd gestreamde muziek vaak geassocieerd met een lagere geluidskwaliteit. Maar dankzij onder andere betere codecs en producten zoals de CXN100 behoort dat nu tot het verleden. Deze netwerkspeler is ontworpen met niet alleen muzikaliteit in het achterhoofd, maar ook toegankelijkheid. Dit wordt gecombineerd met de ongeëvenaarde geluidsexcellentie die Cambridge Audio al meer dan 55 jaar nastreeft.

De firmware kan over-the-air bijgewerkt worden. Zo profiteer je als belangstellende van functies en diensten. De CXN100 van Cambridge Audio wordt geleverd in een Luna Grey-uitvoering. De adviesprijs bedraagt 1.049 euro.

Verkooppunten van het merk cambridge-audio