Maak kennis met de gloednieuwe voorversterker van Accuphase: de C-2900. Een uiterst fraai model dat fungeert als opvolger van hun welbekende C-2850. Dit exemplaar betreft een hoogkwalitatief analoog belevingsapparaat dat onder andere voorzien is van de niet te missen AAVA-volumeregeling die het Japanse audiomerk van topniveau zelf heeft ontwikkeld.

Accuphase C-2900

Al sinds de oprichting van roemruchte audiomerk, is één van Accuphase’s specialisatie ongetwijfeld wel hun befaamde AAVA-volumeregeling die overigens gebalanceerd is opgevat. AAVA is de afkorting van Accuphase Analog Vari-gain Amplifier. Een technologie die eerder ook al werd gebruikt in zijn ‘kleinere broer’: de C-2800 ‘Precision Stereo Preamplifier’. In principe komt het erop neer dat de variabele weerstand overbodig wordt gemaakt. Dit zorgt voor optimale prestaties en geluidskwaliteit. Omdat het muzieksignaal dus niet hoeft te ‘passeren’ langs variabele weerstanden, is er geen nadelige invloed van veranderingen in impedantie. Perfect voor een uitstekende S/N-verhouding in combinatie met een excellente THD.

“The preamplifier’s volume control is a vital component for maintaining vibrancy in the sound source. Since its founding, Accuphase has spent 50 years in pursuit of creating the ideal volume control circuitry.”

Accuphase C-2900

Zoals je ziet op bovenstaand plaatje, heeft de Accuphase C-2900 best wel wat aansluitingen beschikbaar waaronder XLR en cinch. Daarnaast, ook leuk om te vermelden, is dat dat deze C-2900 voorversterker een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker ‘aan boord’ heeft. Dit betreft een ‘discreet geconfigureerde’ hoofdtelefoonversterker die voorzien is van parallelle ‘push/pull output stages’.

De C-2900 bevat voedingscircuits mét aparte ringkerntransformatoren en filtercondensatoren voor zowel links als rechts (10.000 μF). Door het mooie samenspel van superieure electronica in de behuizing garandeert Accuphase een frequentiebereik dat gaat van 3 Hz tot 200 kHz (-3 dB). Er wordt gesproken over een S/R-verhouding die hoger is dan 110 dB. Met zijn ‘potig gewicht’ van maar liefst 24 kg is deze voorversterker zeker geen ‘katje om zonder handschoenen’ aan te pakken. De C-2900 is 47,7 x 15,6 x 41,2 cm groot.

De printplaten zijn gemaakt van fluorkoolstofhars dat verder versterkt is met glasweefsel. Door dit te combineren wordt er gezorgd voor een lage diëlektrische constante. Het apparaat beschikt over individuele fase-aanpassing voor elke ingang en een mono-stereoschakelaar.

Net zoals het topmodel, de Accuphase C-3900, is ook deze nieuwste telg uitgerust met een discrete ingangstrap met current feedback-principe en een hoge versterkingsfactor.

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer de C-2900 voorversterker van Accuphase precies zijn intrede zal maken in de Benelux. Ook de adviesprijs is nog niet gekend.

Maar, niet getreurd: want Accuphase heeft nog heel wat andere ‘leuk spul’ voor jou in petto. Klaar om deze te ontdekken? Breng dan zeker eens een bezoekje aan een vakhandel in jouw buurt en laat je verassen door de sfeervolle belevingsproducten van dit hoogwaardige merk. Klaar om ondergedompeld te worden?

Verkooppunten van het merk accuphase